DSC09382
DSC09382

Pieters restaurant in Bergambacht

Op 12 maart 2015 in Krimpenerwaard, Zuid-Holland.

Toen wij net van Rotterdam-Centrum naar Bergambacht waren gegaan was het even wennen. Gelukkig had Bergambacht toen behalve twee snackbars, een eetcaf en een Chinees ook nog een Hotel-Restaurant en dat restaurant, Puccini, beviel ons uitstekend. Daar werden heerlijke gerechten klaargemaakt. Helaas sloot Puccini op een gegeven moment en we verloren de kok uit het oog. Opeens lazen we dat de betreffende kok terug zou komen in het dorp en wel met een eigen huiskamerrestaurant. Pieters restaurant. De verbouwing van het pand duurde wat langer dan gepland, maar met wat vertraging ging het dan toch open. Op Iens las ik alleen maar positieve recensies, op de bridgeclubs hoorde ik nogal wat commentaar. Ja, ik schrijf het maar zoals het is. Van dat commentaar werd ik wat voorzichtig, want als ik voor 76 euro (voor prijzen en arrangementen zie vooral de website, de arrangementen zijn absoluut aantrekkelijk) ergens ga eten (zonder ster of wat dan ook) - wel het meest uitgebreide menu dan - dan verwacht ik ook wat. Dus het duurde even voordat ik vond dat we toch eens langs moesten. Toen was het opeens weer restaurantweek en tot mijn verbazing deed Pieters mee. Wij dus ook.DSC06047

 

Op donderdagavond wandelden we de Hoofdstraat door en de deur aan de zijkant van het pand zwaaide al voor ons open, altijd vriendelijk als je zo gastvrij ontvangen wordt. De jassen werden aangenomen en we kregen, zoals gevraagd, een rond tweetje in het in grijze tinten ingerichte restaurant. Geen linnen op tafel, wel stoffen servetten. Ook hadden we zicht op de keuken via een vrij ruim raam, waar we de hele avond de chef en zijn sous-chef - ze werken hier maar samen - aan de slag konden zien. Het restaurant kent volgens mij maximaal 30 couverts, op deze avond waren bijna alle tafels bezet.DSC06050

 

 

Een aperitief wilden we natuurlijk wel, voor allebei een gin/tonic. Gin van Zuidam hier, Schweppes tonic. Lekkere gin! Erbij in een glaasje deegstengels met ansjovis en een groentetuin. Een flinke schaal vol met allerlei gedroogde groenten. Heerlijk vonden we de diverse groenten. De kleur was mooi behouden en ook de smaak was prima. Een erg leuk idee en ook een fijn begin.DSC06052 Het restaurantweekmenu stond op tafel en dat zag er prima uit. Leuk vond ik het dat er ook bijpassende wijnen te krijgen waren, met zelfs nog een keuzemogelijkheid bij een paar van de gerechten. Ook was uitbreiding van het menu mogelijk en in een van de mogelijkheden hadden we wel trek. De wijnkaart wilden we ook graag even bekijken en die is hier keurig. Nadat ook het water - voor mij een karaf ijswater, pluspuntje - was gebracht, konden we beginnen.DSC06058

 

 

Allereerst kwam er een amuse. Een oester op crudité van komkommer met er op schuim van geitenmelk. Heerlijk fris en zilt en de geitenmelk gaf er een leuke toets aan.

 

 

De eerste wijn werd ingeschonken. Een Gavi Saluvii, Castellari Bergaglio 2013. Een prettige wijn.DSC06060 Erbij het voorgerecht. Scharrelkip bio. Borst geroosterd, knolletjessalade gekonfijt, kippenvel en gepofte knoflook. Op het bord een rouleau van geroosterde kippenborst met erbij een met knolselder (voor echtgenoot heel keurig met rettich) omwikkelde salade van knolletjes met knoflook en o.a. broccoli. Erop krokantjes van kippenhuid. De kip was uitstekend gegaard, waarschijnlijk op lage temperatuur en het groentetaartje was ook zeer smakelijk.

 

 

Inmiddels was er ook brood gebracht, diverse soorten waaronder prima brioches met erbij gezouten boter.

 

 

Bij het extra gerecht kwam een glas Barbera dAsti, Canelli 2013, ook een fijne wijn. Het gerecht was biggenkoontje. Gelakt, snert, chorizo en gerookte paling. DSC06066Op het bord een torentje. Onderop brunoise van paling/chorizo en diverse erwtensoepgroentjes. Daarop crème van snert en daar weer op het koontje gelakt en afgepoederd met hazelnoot. De groentjes met de paling en de chorizo was erg lekker, mooi hoog op smaak. De snert was heerlijk en het koontje bijzonder mals en de combinatie met hazelnoot vonden we erg goed gevonden. In zijn algemeenheid viel het ons op hoe goed de gerechten op smaak waren. Ook de bediening vonden we goed. De uitleg over de gerechten en over de wijn was prettig, to the point en duidelijk en ze waren goed op de hoogte van wat er uit de keuken kwam.

 

 

Bij het hoofdgerecht nam echtgenoot een glas Sangiovese, Di Majo Norante, 2013, waarover hij tevreden was en ik wilde graag een glas Cotes du Rhone, la Ferme du Mont 2012, ook een fijne wijn. DSC06069Het hoofdgerecht was rund Black Angus. Dunne lende van 't houtskool, champignon en witlof/mosterdcrudit, Bretonse worteljus. Tussen de witlof, de champignons en de worteljus troffen we nog wat handgerolde biologische pasta aan. De garing van alles, inclusief het heerlijk malse vlees was uitstekend. Ook was alles perfect gekruid. Alweer een heel goed gerecht.

 

 

Bij het dessert wilden we in plaats van de gesuggereerde Rivesaltes (of een VOC specerijenthee) graag een glas Macvin du Jura, Domaine Grand en dat was geen enkel punt. Een heerlijke Macvin! DSC06076Het dessert tenslotte was Crème Catalane. Valrhona chocolade 55%, pistache, butterscotch en krokante cacao. In een schaaltje, gepresenteerd op een plak boomstam troffen we alle genoemde componenten aan, inclusief amandel, een crumble, sorbet van chocolade, crema catalana en yoghurt. Een heerlijk dessert vonden we het.

 

 

DSC06077We sloten af met goede espresso waarbij nog wat lekkernijen kwamen, die ook allemaal lekker waren.

 

 

Na het betalen van de rekening en een kort praatje met de chef verlieten we zeer tevreden Pieters restaurant. We keren zeker terug, want we hebben genoten van de gerechten en wijnen. Ook de bediening beviel ons goed.

 

0 gedachtes over "Pieters restaurant in Bergambacht"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl