DSC09382
DSC09382

Lucas Rive in Hoorn

Op 1 november 2016 in één ster, Noord-Holland.

Ondanks dat de nieuwe auto nog niet geleverd was begonnen we toch aan ons rondje Noord-Nederland. De aftrap vond plaats in Hoorn, bij Lucas Rive. Het was al weer een hele tijd geleden dat ik er was en ik had er veel zin in.

Een vriendelijke ontvangst van het voor mij volledig nieuwe personeel, mevrouw Rive was deze avond afwezig. We kregen, zoals gevraagd, een fijne tafel in het voorste deel van het restaurant. Een net gedekte tafel met in een houdertje een krokantje gemaakt van poeder van algen. Op de vraag of we een aperitief wilden, antwoordden we natuurlijk positief, met de aantekening dat we graag gebruik wilden maken van de all inclusive mogelijkheid. Men ken hier namelijk behalve de kaart zelf ook menu’s: 3 gangen menu € 39,00, wijn € 19,50, 4 gangen menu € 47,50, wijn € 26,00, 5 gangen menu € 55,00, wijn € 32,50, 6 gangen menu € 62,50, wijn € 39,00.

Verder serveren ze “all-inclusive” arrangementen, deze all-inclusive arrangementen beschikken over het volgende: een mousserend aperitief, vervolgd door een amuse, keuze uit 3-4-5 of 6 gangen met bijpassende wijnen, tafelwater (keuze uit plat of bruisend BRU water) en afsluitend met een koffie van Buscaglione, geserveerd met huisgemaakte friandises. 3 gangen all inclusive € 69,00, 4 gangen all inclusive € 84,00, 5 gangen all inclusive € 98,00, 6 gangen all inclusive € 112,00. Wij besloten tot het vijfgangenmenu en zouden na het hoofdgerecht kijken of we dessert of kaas wilden. Dessert wisselen voor kaas kost 4,00 €.

De Cava was op, we kregen een glas champagne, van Delamotte. Prettig. Erbij op een plankje wat hapjes. Op een mooie lange lepel een bonbon van wortel met violet aardappel en zuring; een cilinder gevuld met couscous en een olijf gevuld met hummus. Aardige hapjes, hoewel ze eigenlijk wat weinig smaak hadden. 

Een amuse verscheen, de uitleg ervan was wat onduidelijk en op mijn vraag om verduidelijking liep de betreffende jongeman gewoon weg, wat niet bepaald positief werkte op mijn humeur helaas. Later op de avond deed hij wat meer zijn best. In ieder geval kregen we een schaaltje met erin parelgort, piccalilly, schuim van bloemkool en een plakje gedroogde worst. Ook dit was zwak van smaak en weinig indrukwekkend.

Zuurdesembrood kwam op tafel, een tableautje met olie, zout, peper en boter stond er al.

De eerste wijn werd ingeschonken. Een Diemersdal Estate 2016, Chardonnay Unwooded, Zuid-Afrika.

Erbij salade van gekonfijte zalm met pompoen ‘rendang’, zoetzuur van ananas, diverse radijssoorten, gel van kokos, vinaigrette van pompoen en citroengras. Een heerlijk gemarineerd stukje zalm kregen we, waarbij de pompoen’rendang’ perfect smaakte. Ook de zachte, elegante smaken van de pompoen en de radijs pasten er goed bij. De zoetzure ananas bracht een zuurtje, het krokantje van pompoen een knappertje en ik vond dit een aardig gerecht. 

De volgende wijn was een Belato Offida Pecorino 2015, Italië en die was lekker. Het tweede gerecht was geroosterde scholfilet, gepocheerde gemarineerde zeekat, puree van tomaat met feta, broodcrouton, olie van peterselie en knoflook. 

Een goed gebakken stukje schol kregen we met erop linten van zeekat. Erbij de puree van tomaat met feta, een broodcrouton en de genoemde olie. Op zich een lekker gerechtje, maar voor dit niveau wel wat simpel eigenlijk. Wel een fleurig bordje.

De andere jongeman die ons de borden en de wijn bracht deed dat op een keurige manier, heel vriendelijk en attent, met een kwinkslag en een duidelijke toelichting, prettig was dat!

In het glas kwam een rosé uit Corsica, een Domaine Vico 2015. Omdat de wachttijd nogal lang was, was het glas bijna leeg voordat het gerecht eindelijk verscheen. Dat gerecht was grof gehakte gamba’s met hachée, gepocheerde eendenlever, crème van ui en waterkers. 

Een ‘torentje’. Onderop mousseline van aardappel, daarop tartaar van gamba, crème van ui, een gebakken gamba en rauwe eendenlever, die zachtjes wegsmolt. Erbij diverse kruidje, de peterselie-olie en een stukje gepocheerde eendenlever. Aan de zijkanten plakjes appel. Dit vond ik een goed gerecht. Goede smaken, mooie combinatie. 

We waren aangekomen bij de rode wijn. Een La Pena, Valencia. Ook een prettige wijn. Het hoofdgerecht was jonge wilde eend met gepofte bataat, crème van peterseliewortel, jus van eend en groene kool. Een mooi stukje gebakken wilde eend kregen we, met die fijne wildsmaak. Erbij behalve de genoemde ingrediënten wat bereidingen van rode biet, witlof, een geroosterde nerf van groene kool en een krokantje van de huid van de eend. Het gerecht was goed op smaak, de groenten waren ook erg lekker, dus ik was tevreden. 

We besloten tot de kaaswagen en gaven aan graag een wat steviger droge witte wijn bij de kaas te willen. De jongeman van het begin schonk een glas Rijk’s Touch of Oak, Chenin Blanc 2014, Zuid-Afrika in, een wijn die we kennen en die ons goed bevalt. 

De kleine maar fijne kaaswagen werd voorgereden en we maakten onze keus. Bij de kaas nog wat geroosterd notenbrood, wat vijgenbrood en wat krentenbrood. Vooral het geroosterde notenbrood was geweldig lekker! De kaasjes waren natuurlijk allemaal prima in orde, ze betrekken de kaas hier van Betty Koster van l’Amuse. 

Bij de goede espresso kwamen nog wat friandises, stuk voor stuk ook erg lekker en na het betalen van de rekening wandelden we terug naar het hotel. Minder tevreden dan voorheen helaas en dat is toch wel jammer. Wat niet wegneemt dat er natuurlijk goede gerechten bij waren, maar de verwachting was dat het een topmaaltijd zou worden en dat is niet gelukt. 

 

0 gedachtes over "Lucas Rive in Hoorn"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl