DSC09382
DSC09382

De Dukdalf in Woerden

Op 8 maart 2017 in Utrecht.

Het was de hoogste tijd om weer eens bij De Dukdalf te gaan eten. Op mijn vraag of er nog een tafel voor de lunch was op vrijdag kwam een positief antwoord en we besloten dat we er met zijn drietjes zouden gaan lunchen. Echtgenoot zou iets later zijn dan jongste zoon en ik, maar dat was geen punt. Ik zag pas later op de website dat in de wintermaanden lunch slechts op aanvraag mogelijk is, wat ik dus niet wist. Dat betekende dat we de enige gasten waren deze middag. Na een vriendelijke ontvangst door de nieuwe sommelier besloot ik tot een glaasje witte wijn. Ik kreeg de keus uit twee en ze schonk een lekkere witte Siciliaan in voor me, een Arpeggio van de Catarratto-druif. Op tafel kwam een schaaltje met links Taggiasche olijfjes en rechts wat gekruide cashewnoten, die we keurig bewaarden tot echtgenoot er was. Water wilden we ook wel, een fles bruis en een karaf ijswater en dat was allemaal mogelijk. De chef kwam even kennis maken, heel vriendelijk en we bekeken alvast de kaarten, inclusief het maandmenu.

Nadat echtgenoot was aangeschoven en ook een glaasje wijn had besteld besloten we uiteindelijk om van de kaart te kiezen. Drie gerechten met een wijnarrangement. De wijnkaart had ik nog even bekeken en die is leuk, voor ieder wat wils. De sommelier vertelde dat ze bezig was om het meer haar kaart te maken en daar ben ik wel benieuwd naar, leuk dus.

Dat lekkere brood wat ze hier hebben kwam op tafel, boter erbij, peper en zout stonden er al, zo ook de Valderrama olijfolie.

Een amuse verscheen. Een op 63 graden gegaarde eidooier met auberginebereidingen. Crème van aubergine, gepofte aubergine en een krokantje van aubergine. Erbij verder een kerriemix voor de pit. Ik vond het een verrassend lekkere amuse, zeker omdat ik niet altijd even weg ben van aubergine.

In het glas kwam Elbling, Franzen, Mosel 2013, een frisse wijn. Erbij mijn voorgerecht: dungesneden makreel, pastinaak, oester, haringkuit en citrusvinaigrette. Op een cirkel van dungesneden rauwe makreel bedekt met flink wat haringkuit lagen de bereidingen van pastinaak en een oester. Crème, een zoetzuur plakje en krokantjes waren de pastinaakbereidingen. Verder ontdekte ik kokkeltjes en het geheel was afgemaakt met een flink zure citrusvinaigrette. Ik vond dat de pastinaak het zure voldoende compenseerde, want ik hou wel van een zuurtje in mijn eten, maar ik weet niet zeker of dat voor veel andere mensen ook geldt...Een lekker gerecht vond ik het, de makreel bleef gelukkig goed te proeven.

Bij het hoofdgerecht kwam een glas Primitivo di Manduria, Passo del Cardinale 2014. Mijn hoofdgerecht was zijlende van Black Angus, shortrib, gekonfijte eendenlever, wortel, krokante aardappel, gekonfijte ui en jus van sjalot. Twee flinke plakken uitstekend gebakken zijlende kreeg ik. Ook het stukje shortrib was erg goed klaargemaakt. De crème van wortel die ernaast lag was lekker zoet en ook de gekonfijte ui was zoetig. Dat paste allemaal goed bij elkaar en bij het vlees. De eendenlever was heerlijk en ik vond het flinke stukken. Ook de aardappeltjes vond ik lekker en de jus verbond het geheel. Een goed gerecht dus.

Op mijn verzoek kreeg ik bij de kaas die ik koos in plaats van een dessert een glas SIJNN, 2014, Zuid-Afrika, een blend van 82% Chenin Blanc, 11%Viognier en 7% Roussanne en die beviel me uitstekend. 

Het kaasassortiment van Bourgondische Lifestyle viel me eerlijk gezegd tegen. Niet de kwaliteit van de kaas, maar de hoeveelheid. Ik hoef heus niet naar buiten te rollen om het maar zo te zeggen, maar deze flinters kaas vond ik echt te weinig. Maar dit gezegd hebbend: de kaasjes waren verder goed. Het getoaste Kletzenbrood met vijg was ook lekker en ook de kweeperenchutney wat op een lepeltje lag was lekker.

Bij de espresso kwamen nog lekkere snoeperijen. Een heerlijk koekje met kaneel en amandel; een canelé met gepofte amarant en karamel; marshmallow van Baileys en een brownie. 

Bij de rekening kreeg ik heel vriendelijk een overzicht van de gedronken wijnen en nadat we betaald hadden verlieten we alweer tevreden De Dukdalf. Het blijft een fijn adres. 

0 gedachtes over "De Dukdalf in Woerden"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl