DSC09382
DSC09382

Zarzo in Eindhoven

Op 16 mei 2017 in één ster, Noord-Brabant.

Onderweg naar Perl-Nennig kregen we trek. We reden ter hoogte van Eindhoven en Zarzo schoot me te binnen. Een telefoontje leerde me dat er nog wel een tafeltje voor twee was, dus binnen een kwartiertje waren we er. Na een hartelijke ontvangst onder andere van Jimmy, die gelukkig weer terug is, werden we naar beneden gebracht en mochten we een tafeltje uitzoeken. We namen er eentje met goed zicht op de open keuken, altijd leuk om de koks aan het werk te zien.

Toen Ruben (Kwakman) ons kwam vragen welk aperitief we wilden, was het feestje helemaal compleet, ik was volledig vergeten dat hij inmiddels hier werkt als sommelier, leuk!

Een Cava wilden we wel, een MIM Brut Reserva en die was prima. Gevraagd werd of we misschien wat oesters of wat ham wilden en de Pata Negra leek ons wel wat.

Bij het aperitief kwam direct een aantal hapjes. Allereerst in een kistje met kiezels een krokantje van rijst met haringkuit, postelein en Bonito. Een heerlijk hapje, hoog op smaak en alle onderdelen waren goed te proeven. 

Vervolgens per persoon een Pimientos de padrón, gevuld met basilicumcrème en krokante kip, afgewerkt met een bloemetje van rucola. Ook dit was een heel fijn hapje. Heerlijk vol van smaak en net gekruid genoeg. Mooie smaken zo bij elkaar. 

De Pata Negra arriveerde, we hadden van die handige tangen gekregen om de zuigend zachte plakjes te kunnen pakken en het was werkelijk perfecte Pata Negra. Zo mooi zacht en vol van smaak at ik het alleen nog maar in San Sebastian. 

We gingen verder met de hapjes. We kregen een tuile met bes en tuinkers en dat was in al zijn simpelheid een werkelijk heerlijk hapje. De bes en de tuinkers passen perfect bij elkaar en zijn heerlijk fris.

Vervolgens verschenen er twee bakjes van krokante nieuw aardappel gevuld met bittere amandel, crème van eidooier en tijm en - het wordt saai - ook dit was erg verrassend. 

We hadden al aangegeven dat we een kleine lunch wilden, omdat we ‘s avonds uitgebreid zouden dineren, dus we waren nogal verrast toen er ook nog eens een heerlijke warme brioche verscheen én een zuurdesembroodje. Boter en olie stonden al op tafel. 

We bekeken de menukaart. Men kent hier een aantal menu’s, inclusief een lunchmenu en natuurlijk een à la carte-gedeelte. Wijzigingen zijn veelal mogelijk, men is zeer flexibel. Kortheidshalve verwijs ik graag naar de website, daar is het volledige menu te vinden. Bijzonder sympathiek vind ik het dat Adrian (Zarzo) op de menukaart al zijn medewerkers (zijn handen) noemt. Ook de leveranciers zijn op de menukaart (vrienden) te vinden.

Wij wilden graag drie gerechtjes en gelukkig mochten we aangeven welke onze voorkeur hadden, geweldig vriendelijk!

Ook de wijnkaart, die absoluut geweldig is, zowel qua omvang als qua keuzemogelijkheden bekeken we en tot onze grote vreugde ontdekten we een Pacherenc du Vic Bilh, Chateau Montus 2010, de echte dus nog. We overlegden even met Ruben, die duidelijk - en terecht - heel trots is op de wijnkaart en uiteindelijk besloten we toch tot de Pacherenc. Grappig detail is dat het wederom de laatste fles was. Ik denk dat we inmiddels alle laatste flessen in Nederland en wellicht daarbuiten soldaat gemaakt hebben....

Tot onze verrassing verscheen er nóg een hapje. Een zachte granita van mandarijn met dragon en yoghurt. Heerlijk fris en een prettige zachte smaak, erg leuk. 

De Pacherenc werd ingeschonken in van die mooie Zalto-glazen en hij was heerlijk.

Het eerste gerecht kwam: paling/ snijboon/ feta. Een gerecht in tweeën. Op een groen bordje een flinke bol lichtgroen schuim van snijboon met erin een  quenelle ijs van snijboon. Onder het schuim troffen we kleine plakjes zeer verfijnde gerookte paling aan, wat gebrande asperges, macadamia-noten in stukjes en wat stukjes feta. Een geweldige combinatie vond ik het. De smaken bleven goed herkenbaar en samen vormden ze een uitstekend geheel. Het schuim was zeer luchtig en de paling was geweldig goed gedoseerd, zodat het niet overheersend werd. De feta en de nootjes brachten een bite en een bijzondere smaak mee. 

Erbij een toastje van zuurdesem met prei, crème fraîche en poeder van cresson. Dit toastje was onvoorstelbaar hoog op smaak en geweldig lekker. Werkelijk een heerlijk gerecht dit. 

We gingen verder met kreeft/ Morcilla/ olijf. Morcilla is een bloedworst uit Spanje, gecombineerd met chorizo. Op het bord de perfect klaargemaakte stukken kreeft met erbij de plakjes gebakken Morcilla. Verder crème op basis van chorizo en saffraan, rode biet en geroosterde paprika. Zowel apart als in combinatie geweldig lekkere smaken, perfect klaargemaakt en uitstekend in balans. Wederom grote tevredenheid.

Het laatste gerecht was buikspek/ Anna Dutch Caviar/ tuinkers. Op het bord een stukje buikspek, 12 uur op lage temperatuur gegaard en boterzacht. Op het spek de kaviaar uit Eindhoven en de tuinkers. Verder op het bord wat aardappelzalf en een aan tafel erbij gelepelde ingekookte jus van kalf, wat een heerlijk plakkerig geheel opleverde. Her en der nog wat macadamianoten voor de bite en wederom waren we meer dan tevreden. Ook dit was weer heerlijk.

Bij de uitstekende espresso kwamen nog friandises. Een meringue van yoghurt met citrus, chocolade en rode biet; een krokante framboos met jeneverbes; een karamel met zeekraal en een progrés koekje met koffie. Stuk voor stuk erg lekker.

Het zal duidelijk zijn dat we weer enorm hebben genoten in dit gastvrije restaurant. Heerlijke gerechten, prachtige wijnen, een uitstekende zwarte en witte brigade, we blijven gewoon fan natuurlijk!

 

0 gedachtes over "Zarzo in Eindhoven"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl