DSC09382
DSC09382

Vista in Willemstad

Op 21 mei 2017 in Noord-Brabant.

De dag voordat we naar Goes zouden gaan besloten we dat we onderweg wel wilden lunchen. Nu zijn er niet heel veel restaurants open op zaterdagmiddag, maar ik ontdekte dat Vista dat wel is en hun kaart sprak me erg aan, dus de reservering was snel gemaakt.

Omdat we afspraken hadden in Goes waren we stipt om 12.00 bij het restaurant, parkeren kan voor deur en we liepen de trap op. De deur zwaaide open en we kregen een vriendelijke ontvangst.

Een fijne tafel bij het raam met zicht op het mooie terras en het Hollands Diep. De tafel was keurig gedekt, zoals de meeste tafels. Omdat het ook een Food & Wine Bar is zijn er behalve restauranttafels ook enkele tafels met loungebanken en stoelen beschikbaar en ook nog wat tafels aan de andere kant waar je kunt borrelen.

De jeugdige sommelier, die blijkbaar wist van onze komst, want hij kende onze voorkeur voor een aperitief (Koen (van der Plas)had hem dat ingeseind vertelde hij later) schonk voor echtgenoot een glas champagne van Delot in en voor mij een Monkey’s 47 gin/tonic. 

Erbij direct twee hapjes. Een lolly met crème van gevogelte, knolselderij en sinaasappel: zeer smakelijk en een kastanjechampignon gevuld met crème van cêpes en afgedekt met rundstartaar, ook bijzonder lekker.

De vrouw des huizes bracht ons de kaarten, we kregen een uitleg over het lunchmenu en we bogen ons over de kaart. 

Men kent hier 16 à la carte gerechten, geserveerd als tussengerechtformaat. Men adviseert om 3 gerechten te kiezen voor een volledige maaltijd. Verder een drietal menu’s (4 gangen/49; 5 gangen/59; 6 gangen/69), een lunchmenu incl. dessert 32.50 en een all in lunchmenu 47.50, desgewenst binnen een uur te serveren. Verder nog 7 Vista-specials en een dessertkaart. Ook voor de Food&Wine Bar is er een kaart, hiervoor verwijs ik naar de website.

Wij kozen elk drie gerechten, wat enige tijd duurde, want er stonden behoorlijk wat heerlijkheden op de kaart. We bekeken de wijnkaart, die mooi is. We besloten tot een fles Dittelsheim Chardonnay Weissburgunder, Weingut Winter 2014 en die beviel ons prima. De charmante sommelier vroeg of hij ons per gerecht een klein glaasje mocht schenken van de wijnen die hij bij die gerechten had uitgezocht en natuurlijk hadden we daar geen bezwaar tegen, erg leuk vond ik het!

Toen dit allemaal gebeurd was kwam er een amuse. Een terrine van zwartpoothoender met ganzenlever, abrikoos en tandoorikruiden, erg lekker!

Brood werd rondgedeeld en het feestje - want dat werd het - kon beginnen...

Bij het eerste gerecht schonk de sommelier een beetje Sancerre, Domaine de la Rossignole, Pierre Cherrier & Fils.

Mijn eerste gerecht was Noordzeekrab & Langoustine; Krabsalade | basilicum | langoustine | avocado | Granny Smith appel. Een prachtig opgemaakt bord met alle genoemde componenten kreeg ik. Ik ontdekte ook nog wat plakjes gebrande lardo her en der, wat zalmeitjes en de langoustine was omwikkeld met kataifi, waardoor hij nog warm was. Onderop lag dan rauwe langoustine. De krab was verwerkt tot een salade, maar gelukkig zonder al te veel toevoegingen, waardoor het nog heerlijk naar krab smaakte. Ik was bijzonder tevreden met dit mooie en erg smakelijke gerecht. De Sancerre paste er prima bij!

De volgende wijn die ingeschonken werd was er eentje van de Apostelhoeve. De Cuvée XII 2016 van de Apostelhoeve

Het tweede gerecht was Roodbaars; Filet, huidgebakken | spinazie | gerookte paling | tomaat | artisjok. Ik had gevraagd de artisjok weg te laten. Op het bord een behoorlijk groot stuk uitstekend gebakken roodbaarsfilet. De vis was gebakken in sereholie. Verder op het bord gort met palingstukjes erin, diverse bereidingen van doperwt, spinazie, poeder van Taggiasch olijf, krokante paling, venkel en schuim van sereh. Alle onderdelen waren perfect op smaak, uitstekend van bereiding en ze pasten goed bij elkaar. Ik was ook over dit gerecht bijzonder te spreken. Ook de wijn vond ik er goed bij passen.

Bij mijn laatste gerecht kwam een beetje Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2014, Vincent & Sophie Morey en die was natuurlijk geweldig lekker en hij paste prima bij de Zwezerik; ‘Crispy’ gebakken | zwarte bonen | chorizo | rendang | Oloroso sherry. Op het bord maar liefst vier stukjes zeer krokante zwezerik, keurig nagezouten. Verder een crème van zwarte bonen, krokante chorizo, paksoi, rendang en schuim van Oloroso. Alle onderdelen hadden een fijne intense smaak, pasten mooi bij elkaar en waren perfect van bereiding. Het wordt saai, maar ook dit vond ik een zeer smakelijk gerecht. Wederom, want dat vond ik van de roodbaars ook, een bijzondere combinatie die het goed deed.

We dronken onze Weissburgunder leeg en toen verscheen er een verrassing, we kregen namelijk een klein (zo noemde men het) dessertje, het dessert van het menu van vandaag: Aardbeien Romanoff. In een schaaltje heerlijk gemarineerde aardbeitjes, aardbeienroom, zachte meringue, licht gebrand en wat krokantjes erbij. Een heerlijk fris en licht dessert. Nogmaals mijn hartelijke dank daarvoor!

Erbij nog een klein glaasje Brachetto d’Acqui en het feestje was compleet. Complimenten voor de sommelier die van de middag werkelijk mede een feestje heeft gemaakt!

We sloten deze beslist gedenkwaardige maaltijd af met uitstekende espresso, waarbij nog vier heerlijke snoepjes kwamen: een Weesper mopje, een Madeleine, een spekje met basilicum en een chocoladedruppel met Amarenen en rode wijnazijn. Allemaal ook erg lekker.

Het zal duidelijk zijn dat ik zeer verrast ben door het niveau van Vista. Zowel het eten, als de wijn, als de zwarte brigade waren geweldig goed. Wat mij betreft is Vista een absolute aanrader en ik keer zeker terug.

 

 

0 gedachtes over "Vista in Willemstad"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2021 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl