DSC09382
DSC09382

Vista in Willemstad

Op 5 januari 2018 in één ster, favoriet, Noord-Brabant.

In december wilde ik ook graag nog een keer bij Vista eten zeker nadat ze hun ster hadden gekregen. Na een hartelijke ontvangst door de sommelier kregen we hetzelfde tafeltje als de vorige keer en begonnen we met een aperitief. Champagne (Delot) voor echtgenoot, voor mij Bobby’s met Fever Tree. Bij het aperitief direct lekkere hapjes. Om te beginnen in een schaaltje met gepofte rijst een lolly met witlofgelei en schouder van Iberico, omwikkeld met kaas, bijzonder smakelijk. In een bakje met kiezels vervolgens een spongecake met sumac, groene kruiden en runderkaantjes en een makaron van rode biet met foie gras en paling. Ook dit waren erg lekkere hapjes.

Nadat we de wijnkaart hadden bekeken en onze keus hadden gemaakt kwam er een amuse. In een schaaltje zoetzure komkommer met pulled vork en schuim van vadouvan. Ook dit was een mooie en lekkere combinatie.

De wijn werd ingeschonken, in overleg met de sommelier hadden we gekozen voor een Weissburgunder, Martin Wassmer, Schlatter Maltesergarten 2016 en die beviel ons uitstekend.

We waren hier in het kader van Dining With the Stars, het menu stond dus vast.

We begonnen met steak tartare met twee bereidingen van langoustine. Heerlijke steak tartare, handgesneden en perfect gekruid kregen we met erop tartaar van de staart van de langoustine met mayonaise van kerrie, komkommer en krokante tapioca. Ook kregen we een langoustine omwikkeld met krokante kataifi die nog lauw was. Heerlijk hoog op smaak was dit gerecht en de combinatie steak tartare/langoustine kon me bekoren.

Het tweede gerecht was geroosterde coquille met witlof en truffel. In het bord de perfect geroosterde coquille op puree van pastinaak en krokantjes van pastinaak. Verder diverse bereidingen van witlof en roodlof, een saus van witlof en truffel en wat gehakte truffel. Mooie smaken en een erg lekker gerecht. De sommelier wilde toch graag dat we een slokje van de door hem uitgezochte wijn in het arrangement bij dit gerecht proefden en dat was een Crozes Hermitage, Domaine Entrefaux 2016, een zeer aangename wijn, die inderdaad uitstekend paste bij de witlof en de coquille.

We gingen verder met krokante tong met fregola en bisque. Erbij een crème van hennep, kreeft, saus van kreeft en snijboon. Ook dit was weer een erg mooi gerecht. Prachtige, zachte smaken, perfect bij elkaar passend.

Bij het hoofdgerecht schonk de sommelier een beetje Tikal Natural 2013, een biodynamische blend van 60% malbec en 40% syrah uit Argentinië. Het hoofdgerecht bestond uit bereidingen van ree. We troffen aan het haasje van het ree met spek, twee keer een stukje filet van ree en ook nog wat stoof van ree. Geweldig lekker vlees was het, zeer mals en heerlijk van smaak. Erbij saus met zwarte peper, rode kool met appeltjes en een cirkeltje krokante aardappelpuree. Een fijn gerecht dit!

Bij het dessert kwam een glaasje Vouvray, Chateau Gaillard, Moelleux 2015 en dat was een lekkere, typische Vouvray  Erbij, schitterend gepresenteerd, een parfait van bitterkoekjes met crème van getoaste witte chocolade,crème van bitterkoekjes en diverse bereidingen met advocaat. Verder krokantjes van peperkoek. Een heerlijk dessert met voor mij hele fijne ouderwetse smaken!

Bij de uitstekende espresso kwamen nog snoepjes. Noga met pistache, abrikoos en honing, een weespermop, een druppel met kokos en vlierbloesem en een makaron met passievrucht. Stuk voor stuk erg lekker en een fijne afsluiting van een werkelijk heerlijke maaltijd. We hebben er een nieuwe favoriet bij!

2 gedachtes over "Vista in Willemstad"

Boer Den Ad

Zondag 20 sept 2020 geluncht bij Vista met vrienden. Zeer attentE bediening behalve de ontvangst was wat korzelig omdat we vroegen naar de toegezegde parkeerplaats die er niet bleek te zijn. De tafelplaatsing was prima. Wel viel op dat het personeel zich niet hield aan de Corona regel van 1,5 M afstand. Het eten was heerlijk en verfijnd ; de kaas meer dan geweldig lekker! Mooie klassieke wijnkaart. De rekening was in lijn met het gebodene.
22 september , 2020 om 17:13 pm

Carla

Hoi Ad, mooi dat het eten bevallen is, wij vonden het er ook erg lekker. Ik wil nog wel een keer op het terras eten. Groetjes!
24 september , 2020 om 12:54 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl