DSC09382
DSC09382

Jaimie van Heije in Ouderkerk a/d Amstel

Op 1 mei 2018 in Noord-Holland, Amsterdam, Ouderkerk a/d Amstel.

We dachten dat het ‘slechts’ 2 jaar geleden was dat we er waren, maar het bleken er al drie te zijn! Geen wonder dat ik erg veel zin had in deze lunch, we reden namelijk naar Ouderkerk a/d IJssel, naar Jaimie van Heije. En weer was het stralend weer, dus weer aten we op het zonovergoten terras, heerlijk onder een parasol. We hebben hier nog nooit binnen gegeten eigenlijk…

Een vriendelijke ontvangst door voor ons nieuwe bediening, maar dat is niet zo vreemd gezien de tijd die voorbij is gegaan en we begonnen allebei met een gin/tonic, die uitstekend beviel.

Op tafel al zuurdesembrood met algenboter, romesco en aïoli met spinazie. Ook lekkere dunne krokantjes van brood, alles even lekker.

Al snel verscheen er een bakje waarin twee tarteletjes met komijn lagen, die gevuld waren met gepofte aubergine met humus, granaatappelpitjes en pijnboompitten. Zeer smakelijk.

We hadden deze middag gereserveerd voor het ‘menu volle bak’. Zoals op de website te lezen is kent men hier geen à la carte, slechts menu’s, in vijf tot achtgangenuitvoering, met mogelijkheid tot wijnarrangement. Het menu volle bak omvat 6 gangen en is incl. water, wijn, koffie. Aperitief komt er dan nog bij. Men vroeg of we geïnteresseerd waren in wat oesters (3.50 per stuk) en dat waren we.

Een van de koks bracht de oesters en die waren omgeven door peterselie-olie, komkommer, Granny Smith, dille, soja en ponzu. Erg lekker!

In het glas kwam Cartagena by Casa Marin, de eerste vrouwelijke wijnmaker van Chili. Een Sauvignon Blanc uit 2017. Het gerecht bestond uit coquille met Mango Sour, flespompoen, gel van mango en van Angostura-bitter en een emulsie met jalapeño, verder pittige kruiden en olie met peterselie. De Mango Sour is een cocktail op basis van de Pisco Sour, de bekende Peruaanse cocktail. De flespompoen, die in plakjes om en om op het bord lag met de plakjes coquille was ingelegd in gember zoetzuur. De Mango Sour met de andere genoemde ingrediënten was heerlijk pittig en combineerde werkelijk uitstekend met de tere coquille en de ingelegde flespompoen. Ik vond dit een verbazingwekkend uitgebalanceerd gerecht.

De volgende wijn was een Scheurebe 2016 van Stepp. Erbij een signatuurgerecht van Jaimie. Makreel, die eerst is gemarineerd in een boemboe. Daarna is de makreel afgebrand en  bedekt met een crumble van katjang pedis. Erbij gepresenteerd als een torentje gebakken tempeh met erop frisse groenten, die werden afgewisseld met wat pindasaus. Het geheel werd verbonden door een olie van kaffir lime. Ook dit was een absoluut heerlijk gerecht. Zeer smakelijk en elegant gepresenteerd.

Een Blanc de Noir uit de Moezel, van Claes Schmitt Erben, Spätburgunder Trocken 2016 begeleidde het derde gerecht. Zachtgegaarde kabeljauw omgeven door een beurre blanc op basis van visbouillon. Op de kabeljauw gekonfijte aardpeer met een crumble van geroosterde cashewnoten. Dit gerecht was heel zacht van smaak en wederom paste alles perfect bij elkaar. Een genot om te eten.

Bij het eerste vleesgerecht kwam een glas Pike & Joyce 2015 Pinot Noir Rapide, Adelaide Hills. Het gerecht, gepresenteerd door een van de koks,  bestond uit krokant gebakken buikspek, zoetzure rettich, hangop met mierikswortel, pittige kruiden, rammenas, aangemaakt met een sushivinaigrette, tempura van zeewier, gerookte sojadashi en olie van Mizuna (Japanse mosterdsla). Ook dit was weer een prachtige combinatie, alle onderdelen perfect van smaak en in combinatie zeer smakelijk.

Bij het hoofdgerecht kwam een Bulgaarse wijn, een Contemplations 2015, Katarzyna Estate, een blend van Merlot en Malbec.

Het hoofdgerecht was kip op het karkas gegaard met onder de kip meiknol van de barbecue en wat gebakken Thaisoy (knoflookgras). Op de kip een dimsum op basis van zuurdesem. Bij de kip gerookte mousseline en wat sambai. In al zijn (schijnbare) eenvoud een uitstekend gerecht met fijne smaken en heerlijke ingrediënten.

Bij het dessert kwam een glas Coteaux de Layon, Cady, Alexandre Vigneron. Het dessert, een plaatje om te zien, bestond uit ingelegde blauwe bessen met erbij knapperige framboos, olie van citroenmelisse, ijs van yoghurt met frambozenazijn en bovenop lagen twee soorten zuring met erbij de aanbeveling beide op te eten, omdat het echt iets zou toevoegen aan de smaakbeleving. En dat was ook zo. Ook dit was weer geweldig lekker, prettig fris en heerlijk licht. Een fijne afsluiter van een meer dan fijne maaltijd.

Bij de prima espresso kwamen nog twee snoepjes.

Allereerst een hoorntje gevuld met een salade van appel met schuim van popcorn. Geweldig lekker en opvallend luchtig!

En ook nog een stukje fudge met citroengras en zeezout, altijd erg smakelijk wat mij betreft.

Meer dan tevreden verlieten we Jaimie van Heije en deze keer komen we sneller terug! Heerlijke gerechten, meer dan prettige bediening, fijne wijnen etc. etc…En ook leuk dat de gerechten soms door de koks worden gepresenteerd.

0 gedachtes over "Jaimie van Heije in Ouderkerk a/d Amstel"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl