DSC09382
DSC09382

Noble in Den Bosch

Op 30 december 2018 in één ster, Noord-Brabant.

We waren in Den Bosch om de prachtige tentoonstelling Jan Sluijters, de wilde jaren te bekijken. We hadden geluk, de dag ervoor was de tentoonstelling Uit de stal van Bosch geopend, dus die konden we mooi meepikken.

Natuurlijk moest er geluncht worden. Ik had een tafel voor vier gereserveerd bij Noble, waar ik goede berichten over hoorde, dus dat wilde ik graag meemaken.

Parkeren kan op eigen terrein - voorheen zat hier Chalet Royale, waar ik eens amuses at in de wijnkelder - en we wandelden binnen. Een vriendelijke ontvangst en langs de bar die in het midden staat en die omgeven wordt door tafeltjes kregen we een plaats bij het raam. Twee heren op de bank, eentje naast mij op een stoel. Geen ronde tafels hier en ook geen tafellinnen helaas. Wel stoffen servetten, dat dan weer wel.

Zie de website voor een indruk van de inrichting van het restaurant. Je moet ervan houden wat mij betreft….Geestig vond ik wel de vele lampen aan het plafond, maar ze gaven zelfs overdag al erg weinig licht.

Een aperitief wilden we wel, tweemaal champagne, eenmaal gin/tonic en eenmaal bruisend water.  Voor mij was er gedurende maaltijd een karaf ijswater beschikbaar.

Geen knabbels, geen amuse, wel de kaart. Die is uitgebreid. Men begint hier met bites, 8 stuks 3 - 18€. Dan Noble dishes, om te delen. 18 stuks 12 - 18€. Twee specials (langoustinebereidingen)  voor 28€ en twee dry-aged beef voor 45 en 75€. Vier side dishes van 5 - 8€ en drie salades van 8 - 18€. Ook kent men de Noble Experience, 7 gangen voor 65€ en het menu Prestige, 8 gangen voor 80€. Beide menu’s bieden de mogelijkheid tot een wijnarrangement. Tot slot zijn er nog twee lunchmenu’s. 2 gangen 32.50, drie gangen 40€.

Wij besloten tot driemaal de Noble Experience en een van ons wilde graag het driegangen lunchmenu en zou van een enkel gerecht met ons mee-eten.

De wijnkaart is uitgebreid en kent via de Coravin ook flink wat wijnen per glas.

Wij kozen voor de Weisser Burgunder trocken, Weingut Ökonomierat Rebholz 2916, Pfalz.

De eerste drie gerechten werden gezamenlijk op tafel gezet. Als eerste bospeen/geitenkaas/pijnboompit/saffraan. Gebakken repen bospeen kregen we met erop een toef mousse van geitenkaas en erbij crumble van pijnboompitten. De saffraan was goed te proeven en combineerde goed met de wortel en de geitenkaas. Op een ander bord kregen we corvina tartaar/Granny Smith/kervelsap/zeebanaan/Cevenne ui. Een beetje lastig eten die hapje, want er bleef nogal wat kervelsap achter op het bord waarop het werd gepresenteerd. De corvina was dus tot tartaar verwerkt. Op de tartaar wat zeebanaan, wat Granny Smith en wat Cevenne-ui en erom heen dus het kervelsap. Hele zachte smaken en eerlijk gezegd voor mij nogal nietszeggend.

Het derde gerechtje was Okonomiyaki/gefermenteerde knoflook/crispy beef/bonito. Een flink gerezen Japanse pannenkoek kregen we met erg weinig vulling. Op de pannenkoek gefermenteerde knoflook, flink wat bonito, wasabi en wat krokant rundvlees. De smaken hiervan waren goed.

Het volgende gerecht was grietfilet/boerenkool/aardappel/cêpes. Onderop op het bord lag wat aardappelmousseline, waarop krokante boerenkool (lekker!) lag. Daar weer op het stukje gebakken grietfilet met daarop wat gebakken eekhoorntjesbrood. Er lag ook nog wat saus bij, maar dat was dusdanig weinig dat het nauwelijks te proeven was, wat jammer was. De vis was verder goed van garing, de boerenkool vond ik erg lekker en met aardappelmousseline doe je me altijd een een plezier.

De fles was leeg en we stapten over op een Wieninger - Nussberg Alte Reben Gemischter Satz.

Ik had het volgende gerecht gewisseld met een gerecht uit het Prestige menu en kreeg buikspek/bataat/tandoori/Argentijnse garnaal/yoghurt. Twee heerlijke stukken buikspek kreeg ik met erop halve uitjes gevuld met crème van bisque, wat krokantjes, wat groente en wat cressjes. Erbij een saus met tandoori, die lekker hoog op smaak was en in de saus twee Argentijnse garnalen die ondanks dat ze iets te ver gegaard waren toch zeer smakelijk waren. Een streep yoghurt verdeelde het gerecht in tweeën.

Waarmee we aan de kaas waren toegekomen.  Voor ons drieën werden drie stukjes kaas neergezet: een stukje Brie de Meaux, wat Remeker en gorgonzola. Erbij een amandel/gember cracker, een krentewegge en wat chutney van ik meen vijg.

Het dessert tenslotte was koffie/hazelnoot/passievrucht/biscuit. Op het bord mousse van koffie, meringue van koffie, ijs van passievrucht en biscuit van hazelnoot. Een lekker dessert!

We sloten af met koffie en thee met wat friandises en verlieten Noble. Op de een of andere manier was ik niet heel erg onder de indruk. Ik kon er de vinger niet opleggen, maar blijkbaar lagen mijn verwachtingen te hoog. In ieder geval is er niet aan voldaan.

0 gedachtes over "Noble in Den Bosch"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl