DSC09382
DSC09382

De Ertepeller in Papendrecht

Op 28 april 2022 in Zuid-Holland.

De Ertepeller weer eens. In mijn gevoel was het heel lang geleden, maar zodra we uit de auto stapten en Mark, de maître-sommelier, ons buiten al welkom heette was het als een warm bad. In het restaurant was niets veranderd, wel was er een loungegedeelte bijgekomen en extra restauranttafels in wat voorheen de bistro was.

We kregen een fijne ronde tafel met dat fantastische uitzicht op de driesprong van de rivieren en het feest kon beginnen. 

De chef was in Frankrijk om te koken met JRE-collega’s maar hij bood ons een glas champagne aan. Van Michel Genet, de huischampagne hier. Een lekker frisse champagne waarvoor alsnog onze dank!

We kregen het menu uitgereikt, ze kennen hier inmiddels twee menu’s, een silver en een goldmenu voor respectievelijk 81 en 99€. Wij kozen voor het goldmenu.

 

De amuses kwamen. Als eerste de oester & komkommer; erbij een frisse parel van yoghurt en bloemetjes. Erg smakelijk!

De tweede amuse was Burrata caprese. In een glaasje geserveerd met onderop een crème van burrata, in het midden smaakjes van basilicum en tomaat en daarop schuim van tomaat en bovenop broodkrokantjes. Ook dit hapje was erg lekker.

Vervolgens verscheen in een stoommandje een gyoza gevuld met garnaal, erop wat sojasaus, prei en sesam.Ook dit was bijzonder smakelijk.

Als laatste kwam er een verfrissing, die bestond uit een granitè van frambozen en champagne. Erg fris en ook heel lekker.

 

Uit de vriendelijk geprijsde wijnkaart kozen we Die Wolf is los, touch of Dutch 2017, Lotte Wolf.

Voordat het eerste gerecht verscheen kwam er een plateau op tafel met behalve olie en zout maar liefst vijf soorten boter. Van rechts naar links ging het om geitenboter, roomboter, bietenboter met cabernet sauvignon azijn, paddenstoelenboter en kruidenboter. Een heerlijk vers broodje volgde.

 

Het eerste gerecht was kalf - tonijn - kappertjes - artisjok. Een gerecht in tweeën. Op een rond bord lag kalfshaas dun gesneden, daarop bereidingen van tonijn en artisjok, zure en krokante uiringetjes, een krokantje van zuurdesem en een dressing van artisjok. Op het rechthoekige bord lag voor ons allebei een hapje, bestaande uit een stukje witlof met frisse kruiden met kalfstartaar en daarop een kaaskrokantje.

 

Het volgende gerecht was langoustine - pompoen - harissa. Langoustine in de pan gebakken met een crunch van pijnboompitten en wilde rijst erop. Eronder fregola en aan tafel werd een schuimige saus bijgeschept van schaal-en schelpdieren en harissa. De topper van de middag! Perfect van garing, mooi vol van smaak en de harissa gaf net dat beetje pit wat het gerecht nodig had.

 

We gingen door met de zeebaars - groene asperge - truffel. Langzaam gegaarde wilde zeebaars met morille en groene asperge, een schuimige saus met truffel en aan tafel werd er nog wat verse zomertruffel over het gerecht geschaafd. Ook dit was een topgerecht. Goede smaken!

 

We waren aangekomen bij de amuse met paling & hangop. In een martiniglas vonden we onderop hangop met een olie van basilicum, huisgerookte Oosterschelde-paling en een ijsje van yoghurt. Een heel lekker hapje met fijne smaken.

 

We waren toegekomen aan het hoofdgerecht. Ik was vergeten te bellen of mogelijk was om vis als hoofdgerecht te krijgen dus ik was erg blij dat er bij De Ertepeller een keus is tussen vlees en vis. We kozen dus eensgezind voor de tarbot - groene curry - saus met sereh en sinaasappel. Op het bord gegrilde tarbot met daaronder smaakjes van groene curry, ernaast groene kool, bereidingen van aardappel en kokkels en een schuimige saus met sinaasappel en sereh. Dit was een qua smaken een verrassend gerecht, prima bij elkaar passend. Helaas was mijn tarbot te ver gegaard waardoor hij droog was.

 

Tot slot het dessert. Venkel & witte chocola. Op het bord een panna cotta van venkel en sinaasappel, daarop een marmelade met dezelfde smaakjes, een confit van sinaasappelschil, rauwe venkel, een gel van sinaasappel en in het midden een sapje van pernod en dragon. Onder het ijs rotsen van chocola, het ijs zelf is van steranijs en kardemom. Erbij apart geserveerd een beignet. Ondanks de vele smaakjes was het een uitgekristalliseerd gerecht en overheerlijk.

Bij de prima espresso kwamen nog heerlijke friandises en zeer tevreden verlieten we laat in de middag De Ertepeller.

2 gedachtes over "De Ertepeller in Papendrecht "

Ad

De prijzen zijn wel aardig gestegen maar het ziet er allemaal goed uit Carla.
30 april , 2022 om 06:36 am

Maarten

Ik had recent hetzelfde menu. Vond het vlak en ongeïnspireerd
4 mei , 2022 om 15:30 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl