DSC09382
DSC09382

Poached soy chicken

Op 18 december 2008 in Uncategorized.

Zo af en toe kom ik recepten tegen, waarvan ik vind dat ik ze absoluut moet proberen. Het geestige van dit recept was ook nog eens dat het halve forum waar ik wel kom in zo ongeveer anderhalve week tijd in de ban ervan raakte.

Poached soy chicken van Kok Robin. Sowieso een blog wat ik regelmatig bezoek.

Voor een beschrijving van het recept verwijs ik natuurlijk naar haar, de foto's van the making of zie je hieronder.

Poaches_soy_chicken_002_2

Omdat ik een vrij grote kip had (ruim anderhalf kilo) heb ik hem 30 minuten gepocheerd aan de borstkant en daarna nog 15 minuten aan de rugkant.

Poaches_soy_chicken_004_2

Daarna zoals aangegeven in het recept nog een minuutje of

20 in

de oven en toen was het smullen.

Poaches_soy_chicken_005

Ik persoonlijk vond de kip niet hartig genoeg (ik hou wel van hartig), maar daar is aan tafel natuurlijk vrij rap een mouw aan te passen.

In ieder geval een zeer aan te raden recept wat mij betreft.

8 gedachtes over "Poached soy chicken"

Wante Wante

Met de latjesman naar Belvedere? Jij durft! Leuke recencies overig. Ga zo door!
29 maart , 2008 om 09:32 am

Marja

Zalige kwartel inderdaad, al 4 x genoten inmiddels, ook te bestellen als hoofdgerecht. (Laatst voor het eerst bij brasserie golfbaan geweest, niet echt over te spreken, maar dat lag meer aan de sfeer dan aan het eten, verdedelde kantine-achtig(systeemplafond en geverfd houten cafkitsch), het terras lijkt me wel aangenaam)
15 april , 2008 om 13:37 pm

Robin

Leuk die sojakiphype. :-) Ik had de eerste keer ook een sterkere smaak verwacht, hartiger dus, maar het is juist heel subtiel. Was ook verbaasd dat anderen vonden dat de smaak van de mastersauce helemaal in de kip was getrokken, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Maar ja, het hangt misschien af van je verwachtingen en voorkeuren? Evengoed een lekker kippetje. En oja, je kunt dippen in gemalen zeezout/sichuanpepermengsel. Hoewel ik dat dan vaak weer net te sterk vind.
18 december , 2008 om 19:46 pm

Robin

PS. Ondanks al je mooie complimenten sta ik nog steeds niet bij je linkjes. Tssssss. :P
18 december , 2008 om 19:47 pm

Carla

Klopt ja, de subtiliteit verbaasde me, maar we hadden ook een flink gesprek (want ik had natuurlijk behoorlijk reclame gemaakt vooraf) over verwachtingen en voorkeuren. Gewoon leuk dus! Ik had inderdaad een vergelijkbare dip, maar die was me dus te sterk. Nu is het zeezout wat ik momenteel heb (iets onbekends hoor) achterlijk sterk helaas.
18 december , 2008 om 19:49 pm

Carla

Oef....ga ik direct in orde maken zeg, ik ben soms zo slordig! Monumentje....
18 december , 2008 om 19:49 pm

Ed van Wijnerij

Het is dat ik niet van kip hou -) Ed
18 december , 2008 om 22:52 pm

Tanja

Wat leuk dat de poached soy chicken zelfs op restaurantrecensies staat!
19 december , 2008 om 07:48 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl