DSC09382
DSC09382

Umami by Han in Den Haag

Op 7 januari 2017 in Oosters, Den Haag.

Het griepje was bij mij aan het wegtrekken, bij echtgenoot aan het optrekken, maar we wilden er uit, dus hadden we besloten Museum Voorlinden in de herkansing te doen. De vorige keer waren we vanwege mijn conditie niet verder gekomen dan het restaurants, ook omdat het museum bijna zou gaan sluiten, deze keer waren we er net voor de grote meute en konden we op ons gemak van de mooie kunst genieten. 

Ik had voor de lunch gereserveerd bij Umami by Han in Den Haag, onze ervaring in Rotterdam was dusdanig goed dat ik een herkansing zeker op zijn plaats vond.

Deze vestiging ligt in een hoek op het Buitenhof met eigenlijk vrij weinig uitzicht. De ontvangst was vriendelijk en we kregen een tweetje in de serre.

We begonnen met een glaasje witte wijn, een Sauvignon Blanc, Vina Siegel, Curicó Valley, Chili, een aardige wijn.

We kregen de lunchkaart uitgereikt, twee gangen voor 15.95 (geen geld natuurlijk), waarbij je twee gangen per gang bestelt (I en II), telkens keus uit 10 mogelijkheden, waarvan er telkens 2 vegetarisch zijn. Mocht je niet genoeg gegeten hebben, kun je gerechten bij bestellen, die kosten dan 5 of 6€ per stuk.

Eten van de dinerkaart is hier tijdens de lunch niet mogelijk.

We maakten onze keus en na enige tijd kwam de vriendelijk mevrouw onze bestelling opnemen. Op twee na zijn alle wijnen hier per glas te krijgen. 

Een glas Grüner Veltliner, Weinberghof Fritsch, Wagram Austria sprak me net iets meer aan dan de Sauvignon Blanc. Echtgenoot wilde een glas rood en dat werd een Pinot Noir, Vina Leyda, Leyda Valley, Chili.

De eerste ronde bestond uit vier gerechtjes. 

Allereerst Vinai Beef - Ossenhaas | Sojavinaigrette | Pijnboompit | Prei. Een goed gerechtje. Malse plakjes ossenhaas, een heerlijke vinaigrette, diverse slasoorten en wat gebakken uitjes. Vervolgens de Umami Duck - Eendenborst | Komkommer | Sjalot vinaigrette | Wakame, ook een goed gerecht. Malse plakjes eendenborst, frisse komkommer en slasoorten, wakame en nog een zeewier kregen we en bij dat alles lag een frisse vinaigrette met en van sjalot. 

Ik had voor de visgerechten gekozen. Ik begon met de King Crab (+€2,00) - Koningskrab | Avocadopuree | Appel | Cocktailsaus. Gepresenteerd op de schaal van de krab flink wat stukken heerlijk krabvlees met een cocktailsaus. Onder de krab de avocadopuree, die wat weinig smaak had en ook de stukjes appel voegden wat mij betreft niet zo heel veel toe. Maar de krab was erg lekker.

Het laatste gerechtje deze ronde was de Chicory Mackerel - Makreel | Witlof | Sinaasappel. Wat mij betreft het lekkerst van deze ronde, waardoor het extra jammer was dat het een werkelijk piepkleine portie was. Stukjes makreel troffen we aan met erop blaadjes witlof met mini stukjes gebakken spek. Erbij een gel van sinaasappel en wat piepkleine stukjes sinaasappel en her en der nog een sojaboon. Erg goed in combinatie met de uitstekende makreel (voor zover te proeven, want het waren erg weinig en erg kleine stukjes helaas). Dit was het enige gerecht in deze ronde waarvan ik me kan voorstellen dat chef Han Ji het op deze manier bedoeld heeft.

Ook de tweede ronde bestond uit vier gerechtjes, met voor ons allebei nog een kom met rijst met wat groenten en wat ei.

We begonnen met de Bangkok Prawns - Garnalen | Thaise rode curry | Verse groente. Goed gebakken garnalen in een romige kokossaus waarin in de verte een rode curry te proeven was. Heel zacht van smaak, maar best smakelijk. De groenten waren in stukjes gesneden en nog mooi beetgaar.

Het vleesgerecht deze ronde, want ik had wederom voor vis gekozen, was Black Bean Beef - Ossenhaas | Zwarte bonensaus | Gebakken uitjes. Dit vond ik het minste gerecht. Allereerst leek het alsof men de zwarte bonen(saus) in zijn geheel vergeten was, het gerecht was flauw en had nauwelijks smaak. De smaak die het had kwam van het vlees en dat smaakte eerlijk gezegd naar goedkoop rundvlees, een voor mij onaangename smaak. 

We gingen verder  met de Cucumber Salmon - Zalm | Gepofte rijst | Komkommersaus. Een dun stukje zalm, dus veel te ver gegaard helaas, kregen we. De vis was droog en daardoor niet lekker. De komkommersaus was lauw en nogal vettig en de gepofte rijst, was gepofte rijst. Nogal gewoontjes. Jammer, want dit leek me nou net een heel aardig gerecht, mits goed uitgevoerd natuurlijk.

Het laatste gerechtje was Shellfish Seabass (+€2,00) - Zeebaars | Schelpdier vinaigrette. Tja, wat zal ik ervan zeggen. De zeebaars was op zich goed gebakken, het vel was echter niet krokant, maar taai, wat met stokjes nogal lastig eet. De vinaigrette van schelpdieren kwam niet goed uit de verf, ik vond hem vooral vet en heb hem dus laten liggen. 

Ik troostte me met de kom rijst met de groenten en wat ei, dat was best lekker.

Samenvattend was het een nogal tegenvallende maaltijd. Erg jammer, want ik had best wel verwachtingen. In Rotterdam hebben we destijds heerlijk gegeten bij Umami, dus daar keren we nog een keer terug. Hier in Den Haag niet. Ik vind een foutje helemaal niet erg (liever niet natuurlijk, maar waar gewerkt wordt etc. etc.), maar dit waren teveel foutjes. Bovendien was de smaak van de gerechten volgens mij niet in orde, ik kan me althans absoluut niet voorstellen dat dit uit de keuken van chef Han Ji zou kunnen komen. Reken dan maar iets meer en zet iets lekkers op tafel. 

 

 

 

9 gedachtes over "Umami by Han in Den Haag"

Ab. Goedhals

Jammer dat het zo tegenviel: de vestiging in Maastricht staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Een vraagje over de makreel: dat gerecht ziet er inderdaad mooi uit. Maar was dit nu rauwe makreel ("sashimi"), of was deze gerookt of gegaard?
7 januari , 2017 om 18:09 pm

Carla

De makreel was rauw. Ik ben benieuwd hoe jullie/je Umami in Maastricht bevallen, laat je het weten ajb? Zoals je kunt lezen was ik wel goed te spreken over Rotterdam.
7 januari , 2017 om 19:54 pm

Robert

Hallo Carla, Mocht je een keer naar Barcelona gaan, dan is Tickets echt een aanrader (wel van te voren reserveren want altijd vol). Heerlijke verrassende tapasgerechten, met ware mondexplosies! We hebben, behalve bij de Librije, verder nergens zo goed gegeten (en erg aantrekkelijk geprijsd).
13 januari , 2017 om 14:05 pm

Carla

Hallo Robert, ja, Tickets staat op mijn lijstje voor als we weer naar Barcelona (en omgeving) gaan. Dit jaar overigens niet denk ik, wel doen we waarschijnlijk San Sebastian/Bilbao en eventueel Madrid eventjes aan op doorreis naar Portugal. Dank voor de tip!
13 januari , 2017 om 14:09 pm

Paul

Umami in Rotterdam ben ik al vaak geweest en altijd met plezier. Ookde bediening is daar uitstekend. Opvallend dat Den Haag, toch immers dichtbij de sterrenchef Han, dus duidelijk minder is. [Wat BCN betreft: ik was in oktober zeer te spreken over Dos palillos*, van elBulli. En trouwens ook weer eens genoten van hisop*. Mooiste ervaring van de laatste drie maanden was The Table Kevin Fehling*** in Hamburg (waar je wel vijf maanden van tevoren moet reserveren want er zijn slechts 20 couverts).]
30 januari , 2017 om 13:55 pm

Carla

Inderdaad is Den Haag echt een stuk minder dan Rotterdam, erg jammer. Grappig, The Table Kevin Fehling heb ik laatst nog bekeken, maar we gaan dit jaar die kant niet uit, de routes lopen nu langs Warschau, Leipzig en Dresden.
30 januari , 2017 om 14:20 pm

Paul

Dan blijf ik lekker naar Rotterdam gaan. Trouwens: AT in Parijs onlangs vond ik ook een absolute aanrader; daar valt vast binnenkort een eerste Michelinster.
30 januari , 2017 om 16:35 pm

Carla

Als ik Parijs nog aandoe dit jaar onthou ik 'm.
30 januari , 2017 om 16:40 pm

Ronald

Op een koude winteravond was het helaas binnen ook koud. Toen we er navraag naar deden, bleek de verwarming een probleem te hebben. Dit was niet aangekondigd en men deed ook geen enkele moeite om iets te doen om het aangenamer te maken of compensatie te bieden, bijvoorbeeld 10 % van de rekening . Jammer, een kleine moeite, en doet veel goed bij de klanten. Nu zat ieder met jassen aan of zelfs twee mensen met wintermutsen! Bij thuiskomst bleek er 10 euro teveel gerekend te zijn. Die kon ik komen ophalen . Een excuus kon er niet vanaf. Het eten is van behoorlijke kwaliteit al ben ik het met de voorgangers eens. In Rotterdam is het beter.
1 maart , 2018 om 20:30 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl