DSC09382
DSC09382

restaurant O&O in St. Willebrord

Op 27 november 2017 in Oosters, Noord-Brabant, favoriet.

O & O bestaat 35 jaar en dat vieren ze met een jubileummenu. Voor details verwijs ik naar de website en naar mijn vorige recensie. We hadden de vorige keer enorm genoten, dus reserveerde ik voor een lunch.

Een hartelijke ontvangst en een fijne ronde tafel in het smaakvol aangeklede restaurant. De aperitiefwagen werd voorgereden en we kozen allebei voor een gin/tonic. Ik voor mijn geliefde Bobby’s, echtgenoot voor de Copperhead Black Batch, allebei met Clementine Fever Tree Tonic. Echtgenoot kreeg nog een beetje serum gemaakt van engelwortel en grapefruit in zijn glas.

Na korte tijd kwamen er hapjes. Allereerst op een bord een vierkant blokje mousse van tom kha kai, afgedekt met gelei van Spaanse rode peper met erbij een crumble van cashewnoten en kokos. Zeer smakelijk en uitstekend in balans.  In een rond bakje met spliterwten een getoast stukje brioche met erop een werkelijk heerlijke zult van het wolvarken (Mangalitza) met erop een chutney van mango met chili: heerlijk! Tot slot in een kopje nog een licht pittige pompoensoep, die perfect pittig genoeg was, ook dit was een heerlijk hapje. Alle drie de hapjes waren hoog op smaak en erg mooi in de combinaties.

In het glas kwam een Viognier uit de Pays d’Oc, een Clémentine 2016 en die beviel me uitstekend. Erbij het eerste gerecht: Schotse zalm & Ebi sushi ; Tartaar | Yuzu | Soya | Bonito | Sesam. Een gerecht in tweeën. Op een bord flink wat heerlijk tartaar van zalm, perfect op temperatuur. Erbij  kletskopjes van sesam, gel van yuzu, schuimpjes van bonito, wat komkommer, radijs en wat wasabi. Goed afgewogen en goed gecombineerd en daardoor een heerlijk licht en fris begin. Op een langwerpig plaatje voor elk van ons een krokante sushi met mierikswortelmayonaise en een Ebi garnaal met erop wat haringkuit. Een heerlijke krokante sushi, nog lauw en vol van smaak. Een uitstekend begin.

De Clémentine werd doorgeschonken bij het tweede gerecht. Noorse Coquille XO;  Edamame | Zeekraal | Glasnoedels | XO Saus. Geserveerd in de schelp een perfect gebakken coquille met erop wat krokante glasnoedels. Erbij de boontjes, zeekraal, gestoomde glasnoedels, cress en de XO-saus. We werden gewaarschuwd voor het reepje rode peper wat erbij lag, maar we kunnen wel iets hebben en hebben dus heerlijk alles opgegeten. Een geweldig lekker gerecht dit en de wijn paste er uitstekend bij.

Wij hadden een extra gerecht besteld, omdat ik er enorm benieuwd naar was. Carabinero, Spaanse Diepzee Gamba; Orzo | Saus van Kreeft & Langoustine | Lemongrass.

 In het glas kwam Enate, Chardonnay 2016, Somontano en ook dit was een heerlijke wijn. Op het bord de carabinero. Perfect gebakken en natuurlijk hebben we de kop heerlijk uitgezogen! Onder de carabinero de orzo, geslonken spinazie en een volle saus van kreeft en langoustine, waarin ik ook iets fris’ proefde en dat zal dus het citroengras geweest zijn. Het geheel werd afgemaakt met een krokantje van vis. Een heerlijk gerecht! Keurig erbij geserveerd een schaaltje voor de schaal van het beest en ook nog van die vingerdoekjes die als je ze natmaakt groter worden en waarmee je na afloop keurig je handen kunt schoonmaken.

We verlieten de vis en kregen een rode wijn. Een Squinzano, Cantine Due Palme 2015, een zachte, rijpe wijn. Erbij een ons bekend gerecht. Singapore Satay; Ibérico | Cashewnotensaus | Tapioca & Nori Krupuk. Op het bord twee stokjes saté van Iberico met erop een cashewnotensaus. In een schaaltje apart een heerlijke licht pittige mangochutney en voor ons gezamenlijk kroepoek van tapioca, nori en quinoa. Heerlijk vlees,  heerlijke chutney en heerlijke kroepoek en de saus maakte alles áf.

De wijn werd doorgeschonken bij het hoofdgerecht. Nieuw Zeelands Lam; Lamsrack | Big Green Egg | Balinese Saus. We kregen maar liefst twee perfect gegrilde (BGE) plakken lamsrack. Bij het vlees zat de Balinese saus en onder het vlees troffen we een flinke hoeveelheid gebakken paddestoelen aan. Verder op het bord diverse herfstgroenten, een gefrituurd plakje lotuswortel en een gekaramelliseerde kumquat. In een bakje apart weer die fantastisch lekkere nasi kuning. Ik heb zitten smullen van dit alles. Alle onderdelen waren perfect klaargemaakt en pasten uitstekend bij elkaar.

We waren eigenlijk van plan geweest om deze keer voor kaas te gaan, maar besloten daarvan af te zien omdat de buiken behoorlijk gevuld waren geraakt. We opteerden allebei voor het zoete dessert. Mevrouw Tsang stelde voor om voor ons allebei een ander dessert te maken en dat vonden wij natuurlijk een ontzettend leuk idee. Halverwege zouden we dan wisselen…

Echtgenoot begon met het Asian-Inspired Dessert; Mango | Lychee |Passievrucht | Valrhona Ivoire Chocolade. Een prachtig opgemaakt bord kreeg hij met alle genoemde onderdelen in de vorm van poeder, meringue, ijs, gelei en mousse. Heerlijk fris en tropisch vonden we dit dessert!

Ik begon met het Japan-Inspired Dessert; Matcha | Yuzu | Zwarte Sesam. Ook schitterend om te zien! Ik kreeg mousse van matcha , sabayon van matcha en yuzu, gel van yuzu, schuimpjes, meringue en spongecake van matcha, moelleux van zwarte sesam en poeder van matcha en zwarte sesam. Ook dit was een ontzettend lekker dessert. Weer heel anders, maar heel bijzonder!

Van de theekaart koos ik lemongrass en ginger tea, echtgenoot natuurlijk espresso en daarbij kwamen nog drie heerlijke friandises. Een makaron met chocolade en kokos, gevulde speculaas en een bonbon van La Fève met matcha.

Meer dan tevreden verlieten we O & O, we hebben weer genoten en keren natuurlijk terug!

0 gedachtes over "restaurant O&O in St. Willebrord"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl