DSC09382
DSC09382

De Burgemeester in Linschoten

Op 18 juni 2020 in één ster, favoriet, Utrecht.

Ik las dat De Burgemeester na de lockdown op de zondagen doorlopend lunch had van 12.00 - 19.00. De reservering voor Sanders keus, 7 gangetjes voor 75€, was snel gemaakt. Via mail kregen we een coronamaatregelenfilmpje, attent en ook grappig. Na een vriendelijke ontvangst met de verplichte vragen kregen we onze ‘eigen’ tafel in het restaurant. Een fijne tafel vind ik dat, rond, van marmer en je kijkt leuk het restaurant in.

Op tafel stond al dat waanzinnig lekkere krokant met pompoenpitten. Erbij een dip van daslook met citroen en pompoenpitten.

We kregen de aperitiefkaart en kozen beiden voor champagne Bollinger Special Cuvée Brut, die uitstekend beviel. Bij de champagne direct de vloeibare olijf, weer erg lekker. Direct erna op een stenen plaatje een krokante tortilla met mozzarella, pancetta, tomaat en ui, ook zeer smakelijk.

Het schatkistje kwam op tafel met daarin de schatkaart met de favorieten van de chef uit de zee. Echtgenoot wilde de rode garnaal, ik de coquille. Die coquille kwam in plakjes gesneden in een zwart schaaltje met groene appel, piepkleine blokjes rettich en bieslook en was overheerlijk. Zo’n hapje, waarvan je nog veel meer wil…(ik heb er een foto van, maar hij pakt hem niet...)

Anne bracht ons de wijnkaart, waarvan me weer eens opviel hoe mooi die is. Zij kent onze smaak inmiddels en vertelde dat ze tijdens een proeverij een wijn had geproefd die wij vast lekker zouden vinden. Het ging om Suertes del Marqués “Vidonia” 2015. Natuurlijk wilden we die proberen. Hij beviel goed.

Een amuse verscheen. Voor mij op een tafelbarbecue döner kebab op basis van knolselderij, gelakt met medinakruiden. Heerlijk zachte, licht zoete knolselderij kreeg ik met een fijne Oosterse smaak. Erg lekker!

Ons eerste gerechtje was oester, quinoa, groene appel. Op een prachtig bord kregen we een heerlijke oester met crème van oester, quinoa, geleitjes van spinazie, wat groene appel, wat rettich en komkommer. Heerlijk licht en fris en een erg fijn begin. Sander vertelde dat hij flink ontwikkeld had tijdens de lockdown en dat klopte helemaal zo zagen we tijdens de lunch.

Brood kwam op tafel met boter op basis van Leidse sleutelkaas.

Het volgende gerecht was ceviche van zeebaars in een raviolo van koolrabi. Zeer zachte zeebaars, gerold in ingelegde koolrabi kregen we met er op citroenmayonaise en ponzu, kaviaar van groene olijf. Naast de raviolo een quenelle gehakte auberginepuree met een reep gemarineerde zeebaars. Een saus op basis van garum met veel groene kruiden (munt, basilicum en oregano) verbond het geheel. Een uiterst smaakvol en creatief gerecht was dit.

Op een prachtig bord kregen we vervolgens Waards rund, cacao, bruine bonen, Fiore Sardo, lavas. Tartaar van Waards rund, botermals met een crumble van cacao en knoflook kregen we. Op de tartaar ijs van artisjok en bruine bonen en wat lavas en het geheel was bedekt met schaafsel van de Fiore Sardo. Een zeer aards en geweldig lekker gerechtje was dit. Zeer verrassend.

Een plaatje was het volgende gerecht. Snoekbaars, limoen, zuring. Een perfect gegaard stuk snoekbaars kregen we.Op de snoekbaars farce van snoekbaars met limoen en prei. Het geheel was omhuld door een flinterdun laagje blad van bosui. Naast de snoekbaars een groene asperge met schattige plakjes meiknol uit eigen tuin, blaadjes van de Oost-Indische kers en een beurre blanc op basis van zuring. Een geweldig gerechtje was dit. Vol van smaak, perfect in balans en zeer elegant.

Nadat we bekomen waren van dit mooie gerecht kwam er nog zo iets prachtigs op tafel. Tarbot, paling, dashi. Op twee plakjes gegaarde knolselderij gegaard in appelstroop lag een perfect krokant gebakken stuk tarbot. Op de tarbot een salade met Schotse paling. Het geheel werd omgeven door een saus gemaakt met fond van dashi en paling met wat peterselie. Die saus was wonderbaarlijk, de tarbot geweldig lekker en de paling prachtig aanwezig. Wat een heerlijk gerecht!

Bij het volgende gerecht namen we een glas rode wijn. Dat werd een La Croix Belle 2018, Caringole. Het gerecht was duif en croûte met truffel. Heerlijk klassiek kregen we een perfect gegaard stuk duif met erop eendenlever. De duif en de lever hadden wat truffel gekregen en waren omwikkeld door geblancheerde kool en het geheel was en croûte gegaard. Heerlijk! Bij de duif jonge tuinboontjes, wat polenta en een jus van de duif. Ook dit was bijzonder smakelijk.

We besloten een kaasgang in te lassen. De, zoals Anne zei, tijdens de lockdown geverfde kaaswagen werd voorgereden en we maakten onze keus. Een heel tableau met allerlei soorten jam kwam erbij en ook daarvan kozen we er eentje. Bij de kaasjes, die uitstekend geaffineerd waren, kwamen nog een heerlijk fris slaatje (ook zo fijn klassiek) en getoast brioche. Ook dit was ook erg lekker allemaal.

De vrouwelijke patissier presenteerde haar dessert. Honing, karamel, jalapeño. Op een prachtig bord, dat lastiger fotografeert dan ik dacht, lag in een cirkel een mousse van karamel, waar tussen een heerlijke dulce de leche verstopt was. Op de dulce de leche allemaal verrassende dingetjes, waaronder plakjes verse komkommer, ananas ingelegd in rozemarijn, parels van ananas en mescal, crumble van noot, wat gember en ongelofelijk lekker ijs van yoghurt en jalapeños. Wat was dat lekker zeg!. Karamel met komkommer, ananas en rozemarijn is al een geweldige combinatie en dan nog dat ijs erbij, Wow! Het geheel was afgedekt met een flinterdun krokantje van honing.

Bij de espresso kwamen nog heerlijke friandises, het kon niet op deze middag. Meer dan tevreden verlieten we na deze fijne lange lunch De Burgemeester. Wat een prachtige gerechten! Erg leuk de combinatie van heel af en toe iets klassieks met verder voornamelijk creatieve en vernieuwende gerechten.

Tot snel weer natuurlijk.

 

0 gedachtes over "De Burgemeester in Linschoten"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl