DSC09382
DSC09382

Central Park in Voorburg

Op 23 juni 2020 in Zuid-Holland.

Echtgenoot was jarig en wilde lunchen bij Central Park. Na een vriendelijk ontvangst en een korte uitleg van de looproutes werden we naar het fijne terras gebracht, waar een tafel voor ons klaarstond.

Op tafel stonden al bakjes waarin erg lekkere krokante pappadums met een dip met vadouvan zaten. Een glas champagne hoort er natuurlijk bij en dat werd een blanc de blancs van Jannison, die uitstekend beviel.

Joey kwam gedag zeggen en hij bood ons de aperitiefhapjes aan die ter tafel kwamen zo zag ik later op de rekening, waarvoor natuurlijk mijn hartelijke dank. We kregen een heerlijke oester met komkommer en lavas en twee krokantjes met een rolletje ribeye met crème van ribeye. Beiden smaakten ze erg lekker en vooral naar meer....

De kaarten werden ons uitgereikt. Men kent hier behalve een à la carte-gedeelte een Chefs Surpise Menu in 3, 4 of 5 gangen (39,50-52,50-65,00). Wij wilden graag de 5 gangen met als hoofdgerecht vis. Het prachtige wijnboek maakte het ons moeilijk te kiezen, maar we besloten uiteindelijk tot een Jean Daneel Signatuur Chenin Blanc 2014. Joey bracht ons echter een David & Nadia, Chenin Blanc 'Skaliekop' 2018, die - zoals ik later zag - voor een bijzonder vriendelijke prijs op de rekening stond. Ook hiervoor mijn grote dank. Een bijzonder heerlijke wijn!

Ons eerste gerecht kwam op tafel. Een schot in de roos! Langoustine / asperge / yuzu / radijs / bieslook. Kort gebrande langoustines met crème van bieslook, zoetzure groenten, haringkuit en gel van yuzu troffen we aan. Bij de heerlijke langoustines verder nog iets marmeladerigs waarop wat zoetzure radijs lag en op de crème van bieslook lag een heerlijke crumble met gekaramelliseerde kokos. Een uitstekend gerecht.

We vervolgden met kalfstartaar / piccalilly / radijs / augurk. Een cirkel met lekker aangemaakte tartaar van kalfsvlees kregen we. Heerlijk hoog op smaak was de tartaar. Op de tartaar toefjes piccalilly, crème van mierikswortel, zoetzure radijspartjes, zure uitjes, cornichons en een crumble van popcorn. Ook dit gerecht was zeer smakelijk. De kok heeft wat ons betreft een flinke slag gemaakt, leuk!

Anouk kwam ons ook nog even begroeten, altijd leuk en gezellig!

Het derde gerecht was kreeft Thermidor met Hollandaise en asperges. Een keurig losgemaakte halve kreeft Thermidor kregen we met Hollandaise saus en parmezaan. De kreeft was uitstekend van garing. Bij de kreeft twee flinke, perfect gegaarde, asperges. Ook dit was een prima gerecht, goed van garing en mooi in combinatie.

Het hoofdgerecht was tarbotfilet / antiboise / asperge / doperwt. Op het bord een heerlijk stuk tarbotfilet, perfect gegrild. Bij de tarbot crème van doperwt en wat losse doperwten. Ik proefde een toets munt in de crème, erg lekker. Verder een aan tafel erbij gelepelde antiboise, die goed op smaak was, wat goed gegaarde aspergestukken en wat gekonfijte aardappel. Ook dit - het wordt saai - was een goed gerecht.

Ons werd de keus gelaten kaas of dessert. Ik koos voor het dessert. Aardbei / rabarber / yoghurt. In een schaal kreeg ik een mooi opgemaakt dessert. In een ring van yoghurt met rabarber lagen bereidingen van aardbei, gemarineerde rabarber, framboosjes en meringue van aardbei en framboos; ernaast een heerlijke sorbet van kiwi en zuring. Bijzonder smakelijk en heerlijk fris!

Bij de espresso kwamen nog friandises. Een makaron met framboos en chocolade, een stukje boterkoek en een chocoladebrownie.

Bijzonder tevreden spraken we nog wat met Joey en Anouk om daarna huiswaarts te keren. Natuurlijk keren we terug, we hebben genoten.

 

0 gedachtes over "Central Park in Voorburg"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl