DSC09382
DSC09382

De Lindehof in Nuenen

Op 12 september 2020 in twee sterren, favoriet, Noord-Brabant.

Natuurlijk wilden we het 25-jarig jubileum van Soenil meevieren, we komen tenslotte al bijna 10 jaar met veel plezier bij hem. Ik herinner me de eerste keer nog. Op een zonnige vrijdag was dat, de dag ervoor hadden we de TEFAF bezocht. Wat een verrassing was zijn keuken toen. Die verrassing is gebleven, keer op keer op keer. Soenil vertelde dat we net een dag te vroeg waren: de dag erna verscheen zijn nieuwe boek: De Spicy Chef! Wat in het vat zit verzuurt niet, in november ben ik weer hier gelukkig.

Soenil ontving ons allerhartelijkst in de hal en wees ons onze ‘eigen’ tafel in de erker. Op tafel stond al een houdertje met twee krokanten klaar, eentje met Hollandse garnalen en eentje met doperwten. Beide van zichzelf al erg lekker, maar nog lekkerder met de espuma van Thaise curry met bergamot en limoen. (foto volgt later)

Edgaras schonk op zijn geheel eigen wijze de Perrier-Jouët Blanc de Blancs in en daarbij kwam een explosie aan hapjes. Allereerst een barra met aloo chutney: heerlijk hoog op smaak en enorm eetlustbevorderend. Vervolgens een spicy nacho met doperwtenhummus. Ook die nacho had voor zo’n klein hapje bewonderenswaardig veel smaak. Op het ronde houten plateau lagen twee hapjes. Een frita van kabeljauw en aubergine, erg lekker ook en een pakketje van ingelegde rettich met een chutney van komkommer en birambi.

Ook de bekende bonbon van Soenil ontbrak deze middag niet. Deze keer was de praline gevuld met Bloody Mary en werd er ter plekke schuim van bleekselderij opgespoten. Ook die praline was weer geweldig op smaak.

Een amuse verscheen. Paling, gelakt met biet en vadouvan met gerookte biet, ingelegde sinaasappel, gefermenteerde mierikswortel en een vinaigrette van sinaasappel en rode biet. Een explosie van geweldig gebalanceerde smaken, heerlijk!

Nog waren we er niet. Een rond diep bordje verscheen. In het bord een heerlijk toor dahl (curry van gele dahl en tomaten) met een raita (frisse saus van komkommer, yoghurt en kruiden) en sev (krokant van gele erwten). Een waardige afsluiter van deze parade aan heerlijke hapjes.

Edgaras toverde Sophienwald-glazen tevoorschijn en schonk de eerste wijn in. Een Gales Auxerrois, Remich Hopertsbour Grand Premier Cru 2018. Hij zorgde er overigens ook voor dat ik na afloop van de maaltijd alle hapjes, gangen en wijnen op papier mee kreeg, ideaal!

Voordat het gerecht kwam, kregen we eerst die altijd zo geweldig lekkere, nog warme brioche. Ik kan me nooit inhouden, ik móet hem opeten…

Het eerste gerecht was een plaatje. Krab - avocado - langoustine. Een remoulade van krab kregen we, afgedekt met dunne plakjes avocado. Een combinatie made in heaven. Bij de remoulade bereidingen van radijs, ijs van radijs, guacomole, gelei van strandkrabben en een aan tafel erbij geschonken vinaigrette van soja. Een fantastisch gerecht. Alle onderdelen pasten prachtig bij elkaar, het was een plaatje om te zien en een genot om te eten.

In het glas kwam een heerlijke Chenin Blanc, Mosi Wines, Tinashe, Paarl, 2018. Op het bord tarbot - pompoen - vadouvan. De gebakken tarbot was gemarineerd in vadouvan en was uiteraard perfect van garing. Bij de tarbot een rouleau van pompoen gevuld met crème van pompoen en appel. Verder een toffee van pompoen, gepofte appel, massala vada, kailan (Chinese brocolli), kousenband en een saus van appel en curry. Een werkelijk geweldig gerecht. Knap hoe de tarbot overeind bleef in dit ‘geweld’ van smaken.

Edgaras karaffeerde de volgende wijn, een Aslina Wines by Ntsiki Biyela, Umasane, Western Cape, 2018. De wijn paste - zoals alle wijnen natuurlijk - uitstekend bij het lam - morille - Medina-gerecht. Een gerecht in tweeën.Op het bord een kotelet met gestoofde lamsnek, ingelegde radijs, doperwten, bospeen, snijboon, gevulde morille en een krokante kruidenroti met crème van yoghurt. Het geheel was afgewerkt met een saus met medina. In een schaaltje apart een fantastische stoof van lam met parmezaan en olie van groene kruiden uit Nuenen. Ook dit was een heerlijk gerecht. Knap hoe Soenil in elk gerecht zijn roots zo mooi kan weergeven.

Bij aanvang van de lunch had Soenil gevraagd of we een extra gerechtje wilden en natuurlijk wilden we dat. Dat werd zijn signatuur rendang. Edgaras schonk een - vond ik in eerste instantie - wat vreemde wijn in. Een Alea Rosa, Vino Rosato 2018. Hij paste natuurlijk prachtig bij het gerecht. We kregen Soenils onovertroffen rendang met spitskool, kimchi van spitskool, krokante kimchi, een saus van blanke soja en ijs van gemberbier. Hier kan ik kort over zijn: geweldig!

We besloten tot kaas in plaats van het dessert. Iete, alweer een tijdje terug op het honk, reed de kaaswagen voor. Op ons verzoek schonk Edgaras er een glas Mosi bij en die vond ik er uitstekend bij passen.

We maakten onze keus uit de uitstekend geaffineerde kaasjes. Het garnituur bij de kaas kwam daar nog bij. Dat bestond uit onder andere gemengde noten, peer met amandelen en balsamico.

We sloten deze heerlijke maaltijd af met espresso en friandises, die zo zie ik nu tijdens het schrijven van de recensie voor rekening van Soenil waren, waarvoor natuurlijk mijn hartelijke dank. We namen afscheid van Edgaras en Soenil en verlieten zeer tevreden en voldaan De Lindehof. Tot in november!

 

0 gedachtes over "De Lindehof in Nuenen"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl