DSC09382
DSC09382

O en O in St Willebrord

Op 8 september 2022 in Een ster, Oosters, Noord-Brabant.

O en O op deze zaterdagmiddag. Parkeren ging zoals altijd makkelijk en de deuren zwaaiden open. Monica heette ons van harte welkom en begeleidde ons naar een tafel. Ik koos er deze keer voor om bij het raam te zitten.= De geroutineerde sommelier vraagt of we plat of bruisend water willen en of we een aperitief willen. Dat willen we en dat wordt Pol Roger extra Brut en zoals altijd bevalt die goed. 

De aperitiefhapjes verschijnen. Prachtig om te zien en zoals zal blijken ook ontzettend smakelijk. In bruine schaaltje een creatie van een mousse op basis van Tom Kha Kai en Aziatische kokosbouillon met daarop een gelei gemaakt met kruiden. Vervolgens de komkommer met gefermenteerde soja, witte sesam en zeewier. Tot slot in een kuipje gevuld met Korean Style tartaar, waarop nori en de vers geschaafde zomertruffel. Stuk voor stuk enorm smakelijk en hoog op smaak. En ze deden verlangen naar meer!

Nadat we een fles wijn hadden gekozen van de omvangrijke wijnkaart - we nemen vrijwel nooit meer het arrangement behalve als een van de zonen erbij is en dan nog - , dit keer een ons bekende wijn, Valle de Oratava “Vidonia”, Suertes des Marqués, Tenerife 2015.

Het menu nam een aanvang. Monica kwam nog even langs om te vragen of we in plaats van de wilde tarbot iets anders wilden. Nadat we hadden gehoord wat dat was ruilden we de tarbot, die we tenslotte al kenden, in.

Het was een gerecht in drieën waar we mee begonnen. Als eerste de Irish Móre, Balinese Style. Zoals altijd was deze oester perfect, zowel in smaak als in presentatie. Vervolgens in een bruine schaal de Japanese Hamachi, ceviche, citrus, wasabi, mango. Prachtig dunne plakjes hamachi lagen in de perfect op smaak zijnde tijgermelk, heel verfijnd. Ernaast de mango en de wasabi en nog veel meer, maar zo perfect gedoseerd dat ik er stil van werd. In een schattig klein wit kommetje troffen we het derde deel van dit gerecht aan, Soba, sea urchin, ponzu, tempura. Dat zo’n klein kommetje zoveel smaken en zo’n hoeveelheid kan bevatten! Bovenop eerst de zalmeitjes, daaronder de tempura en tenslotte een grote hoeveelheid sobanoedels, perfect van garing, vermengd met de zee-egel. Fantastisch!

Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog eens 10 gram kaviaar, met de complimenten van chef, maar dat was natuurlijk Monica. Dat hebben we heerlijk samen opgegeten, met nogmaals veel dank.

We gingen door met het gerecht ipv de wilde tarbot, de wilde zeebaars met de langoustine. Helaas kon ik de nadere uitleg niet verstaan omdat de sommelier nogal luidruchtig zijn kennis etaleerde aan de belendende tafel. Maar ook dit gerecht was overheerlijk, elegant en zeer verfijnd.

We gingen door met de Otak-Otak, spicy fishcake, seafood, bananaleaf. De keuken was zo vriendelijk geweest om mijn gerecht te portioneren wat ik zeer op prijs stelde. De viscake is gestoomd en gegrild in bananenblad, verder troffen we aan calamaris en Zeeuwse mosselen, gepofte rijst verrijkt met kokosnoot en limoen. Ook dit was een heel bijzonder gerecht. Weer iets heel anders, leuk! Dit gerecht overigens vervalt als je de volledige 6 gangen (150) eet, dan wordt het 130.

Het volgende gerecht was de Three Treasure Lobster. BBQ, Big Green Egg, black pepper, salted egg yolk, cereal, kimchi. Erbij een saus op basis van iets Mexicaans. We hadden natuurlijk zo’n kreeftenslab om, alhoewel dat voor mij niet echt nodig was want wederom was de keuken zo vriendelijk geweest om het beest voor mij alvast te ontleden. Alle onderdelen waren zeer smaakvol, zowel in combinatie als apart. Alweer een topgerecht!

We waren toegekomen bij het hoofdgerecht als je dat nog zo kunt noemen. New Zealand Angus. Mapo-style tofu, Sichuan pepper, Lap Cheung, Black Bean, Spicy Soybean. Gepresenteerd door de chef. Hij vertelde ons dat er een heel speciaal worstje bij zat uit Hong Kong wat samen met het vlees gegeten moest worden, althans dat raadde hij aan. Verder troffen we op het bord aan wat in de omschrijving staat. Ook hier had de keuken al het snijwerk voor me gedaan, fijn! Tja wat kan ik nog zeggen. Ook dit gerecht blonk uit in uitstekende smaakcombinatie, prachtige presentatie, kortom hetzelfde als alle gerechten hier.

We kregen nu het dessert. Een dessert in tweeën. Mango, kokos, sago. Strawberry, Thai Basil. In de coupe een ijsje van mango omgeven door aardbeien, allerlei ander fruit waarin een toets te vinden is van Thaise basilicum. Sago is een soort pudding gemaakt van tapiocaparels en kokosmelk. Ernaast in een schaaltje mooi gepresenteerd een ijsje van Granny Smith met kervel en ingelegde rabarber. Op het plateau tenslotte de luchtige wafels gemaakt van boekweit met Kaya (Singapore). Eigenlijk in drieën dus. Opzienbarend lekker vond ik het, fris, vol van smaak, uitgekristalliseerd en bijzonder elegant. Een waardig slot van een fantastische lunch! 

We sloten af met een goede espresso waarbij nog twee bonbons en een overheerlijke canelé kwamen. Diep tevreden verlieten we O en O. 

2 gedachtes over "O en O in St Willebrord"

Ad

Dat was een mooie middag Carla
8 september , 2022 om 21:48 pm

Guido de Vries

Een geweldig restaurant ! Heerlijk eten en klasse bediening!
23 december , 2022 om 18:12 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl