DSC09382
DSC09382

Zeezout in Rotterdam

Op 30 november 2022 in Een ster, Rotterdam, Favoriet.

Zeezout op zondagmiddag 27 november. Keurig op tijd arriveerden we bij Zeezout, de deuren zwaaiden open en de ontvangst was hartelijk. We kregen hetzelfde ronde tafeltje als de vorige keer. We wilden graag een glas champagne om mee te beginnen, hier van A. Levasseur. Erbij gebarbecuede uienmarmelade en opgeklopte citroenboter, allebei net zo lekker als de vorige keer. 

Ons werd gevraagd hoeveel gangen we wilden van het chef’s menu (ze weten inmiddels dat we niet á la carte eten) en dat waren er 5 zonder dessert. Van de fijne wijnkaart kozen we eens een Saint-Véran, Manciat-Poncet die goed beviel.

Ondertussen hadden we een amuse gekregen, gambapanini met basilicum en olijven. Erg smakelijk!

We gingen door met gerookte aalfilet met verschillende bereidingen  van komkommer, rettich en wat mierikswortel . Perfect gerecht dit. Prima in balans en ook mooi van uitvoering.

Het tweede gerecht was gemarineerde makreel heel even lauwwarm gemaakt met de brander, met dressing en espuma van kerrie, verse wakame, tempura van prei en wat sesampasta. Ook dit was een verrassend gerecht, mooie smaken maar niet teveel.

Het derde gerecht was wat mij betreft de topper van de middag: gegrilde zwaardvis met allemaal verschillende bereidingen van aubergine. Gefrituurd, compote, gebakken, crème, pannenkoekenstroop en een jus gemaakt van kreeft en garnalen. De hartige pannenkoekenstroop vond ik een hele goede, en ook de andere componenten konden me zeer bekoren.

We gingen door met de langoustines met bereidingen van bloemkool. Zoals alles hier was ook dit een uitstekend gerecht.

Tot slot kwam er een mooi torentje op tafel. Onderop een saus met een beetje paddenstoelen, op de huid gebakken zeebaars, truffeljus, spinazie, gebakken oesterzwammen, ravioli gevuld met paddenstoelen en bovenop een krokantje met gepekelde eidooier en parmezaanse kaas. Tja, wat kan ik hier over zeggen? Perfect in uitvoering en prima van smaak. 

De chef kwam even gedag zeggen, altijd leuk en we waren toe aan de koffie. Espresso met erbij nog twee bonbons, eentje met tropisch fruit en eentje met yuzu. Natuurlijk werd aan het eind van de maaltijd het schoteltje onder het kopje omgedraaid zodat het heerlijke laagje crème brûlée eronder zichtbaar werd en ook dat smikkelden we met veel genoegen op. Uiterst voldaan verlieten we Zeezout, tot de volgende keer!

2 gedachtes over "Zeezout in Rotterdam "

Noortje Bakker

Fijn dat je terug bent Carla!
9 januari , 2023 om 12:05 pm

Carla

Dank je Noortje!
9 januari , 2023 om 12:36 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl