DSC09382
DSC09382

Sabero in Roermond

Op 24 juli 2020 in twee sterren, favoriet, Limburg.

Keurig op tijd stapten we het restaurant binnen. Sabero zetelt deze maanden (tot 1 september) in hotel Dux. Een warme ontvangst en een fijne tafel bij het raam.

Sandra, attent en vriendelijk als altijd, bracht water en een heerlijk glas Billecart-Salmon en een keur van amuses kwam op tafel. We begonnen met een gestoomd broodje met gado gado en vegetarische rendang, afgetopt met seroendeng. Een erg fijne binnenkomer!

Vervolgens in een schattig schaaltje mosseltjes met spitskool, kerrie en zeeëgelkuit. Een heerlijk hapje, perfect in balans en alle smaken apart ook proefbaar.

Het volgende hapje was een combinatie van geschaafde watermeloengranité met eronder een emulsie van Tom Kha Kai en paprika. Ontzettend lekker, zowel de combinatie als de onderdelen apart.

Een kleine ‘taco’ met tonijn, ansjovis en groene olijf gaf de geweldige smaakbalans die Nico Boreas in al zijn gerechten weet te vinden uitstekend weer. Zeer, zeer smakelijk en een prachtige balans.

Een nog dampend zuurdesembroodje kwam op tafel met erbij roomboter en gebrande boter. Vooral de gebrande boter was nieuw voor me en ik vond hem heerlijk.

Met haar eigen verve schonk Sonja de wijnen in. Dat betekent een uitstekende toelichting, een gezellige babbel en een fijne gulle hand van schenken. De eerste wijn was er eentje van Bernhard Eifel, een Weissburgunder 2018, en die beviel zeer goed. In een mooi kommetje kregen we een barbecue-oester met miso en koolrabi. De rauwe oester was bedekt met een ‘velletje’ waar een enorme bbq-smaak aanzat en dat combineerde waanzinnig goed met de oester.Bij de oester verder ook  scheermessen, miso, zilte kruiden en heel verrassend ijs van beurre blanc, dat erg romig was en dus geweldig goed combineerde met de oester.

Bernhard werd doorgeschonken bij het tweede gerecht, zeebaars, tijgermelk, snijboon. Een torentje kregen we, gepresenteerd op een prachtig bord. In een cirkel van een blanke gelei met citrus en chili werd aan tafel tijgermelk met kokos geschonken. In het midden lag tartaar van zeebaars, omwikkeld met snijboonrepen. Op de tartaar crème van avocado en kleine blokjes kokos. Het torentje was afgewerkt met een krokantje waarop wat gel van avocado lag en een blad van de Oost-Indische kers. Behalve dat het prachtig was om te zien was het ook zeer, zeer smakelijk.

Bij het volgende gerecht kwam Domaine de Montine, Viognier 2019 en ook die beviel uitstekend. Tom bracht ons het volgende gerecht en het viel me op hoe ontzettend goed hij - maar ook de andere leden van de zwarte brigade - op de hoogte is van wat er uit de keuken komt. Tot in detail is alles bekend, ideaal! Het gerecht was langoustine met peer, venkel, zuring en ganzenlever. Een gerecht in tweeën. In het eerste schaaltje een prachtige langoustine, uiteraard perfect van garing. Aan tafel werd er flink wat ganzenlever bij geschaafd. Bij de langoustine peer, venkel en zuring en een heerlijke saus met ook zuring. In het andere schaaltje een prachtige klassieke bisque van langoustine, zeer vol van smaak. In de bisque nog stukken langoustine, ook uitstekend van garing en brunoise van venkel.

Opnieuw viel me op hoe subtiel, maar toch heel krachtig de smaken van Nico Boreas zijn. Meesterlijk goed vind ik de balans in de zuren en de romigheid van zijn gerechten.

In het glas kwam María Andrea, Ribeiro 2019. Een prachtig blend met onder andere Albarino. Op tafel kwamen borden met kreeft, pompoen, citroengras en cacao. Alweer zo’n gerecht wat helemaal àf is. Onder de perfect gegaarde kreeft lagen wat paddestoelen en her en der wat toefjes gelei van pompoen met citroengras. Een schuimige saus met een licht zure toets lag ernaast. Op de kreeft beetgare plakken pompoen en ernaast aan de andere kant poeder van cacao. De combinatie was wederom geweldig goed gevonden. Ook dit was een heerlijk gerecht.

Ook het tempo - dus de tijd tussen de gangen - is bij Sabero altijd prima in orde. Ik had vooraf gevraagd of het mogelijk was om deze middag als hoofdgerecht ook vis te krijgen en dat was geen enkel probleem.

We besloten om een kaasgang in te lassen. Erg grappig vond ik het om te zien dat Sonja eventjes naar Sabero (hun eigen restaurant ligt 50 meter verderop) wandelde om daar wijn voor bij de kaas te halen. Heel attent natuurlijk ook! Nog veel attenter vond ik het om bij het betalen van de rekening te horen dat de kaasgang geheel voor haar rekening was. Hiervoor nogmaals mijn hartelijke dank!

De wijn was een Talmard, Macon-Chardonnay 2019, die prima beviel en goed paste bij de heerlijke kaasjes. Maar liefst zes stukjes perfect geaffineerde kaas kregen, stuk voor stuk zeer smakelijk. Erbij een lekkere zoete gelei, een heerlijke combinatie van peer, amandel en krentjes en twee verschillende broodsoorten. Zeer smakelijk allemaal.

Bij het dessert kwam een Eiswein, Grüner Veltliner 2017, Dürnberg.  Een erg lekkere Eiswein! Het dessert was aardbei, rabarber, whisky, citroen, rozemarijn. Op het bord een cilinder gevuld met citroensorbet met whisky en ijs van aardbei en rabarber, mousse van beide gepresenteerd als bollen met een wat harder laagje eromheen. Aan tafel werd er een aardbeiencoulis met whisky bijgeschonken en het geheel was afgedekt met een krokantje. Een heerlijk fris en ‘zomers dessert.

Bij de goede espresso kwamen nog de meest heerlijke friandises. Een makaron van passievrucht en koffie, een appeltaartje, een soesje van hazelnoot, witte chocolade met citrus en bubblegum met rood fruit lagen op het mooie bord. 

Laat in de middag verlieten we volkomen tevreden en zeer voldaan Sabero. Wat is het toch een geweldig fijn restaurant. Alles klopt er. De gerechten zijn om van te dromen, de zwarte brigade onder leiding van Sonja is zeer attent en professioneel, de wijnen zijn heerlijk en worden ruim geschonken, kortom je voelt je er enorm in de watten gelegd. Heerlijk!

 

3 gedachtes over "Sabero in Roermond"

Marian van beek

Wat een mooie resentie en alles is zo waar! Verfijnde smaken van Nico, voortreffelijke wijnen. De charmante Sonja die je een zeer welkom gevoel geeft. En de evenzo charmante Sandra en haar Tom maken het plaatje compleet met de uitleg van de overheerlijke gerechten. Wat een genot om bij hun en vooral in hun eigen restaurant te mogen eten .
24 juli , 2020 om 18:47 pm

Carla

Dank voor uw reactie, ik ben het - uiteraard - helemaal met u eens. Na 1 september gaan ze weer naar hun eigen restaurant.
24 juli , 2020 om 19:38 pm

Robert

Inderdaad een topadres! Fijn dat jullie zo genoten hebben !
25 juli , 2020 om 14:52 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl