DSC09382
DSC09382

By Noa in Den Haag

Op 4 september 2020 in Den Haag, Zuid-Holland, lunch/diner op uitnodiging.

Ik was uitgenodigd om kennis te komen maken met By Noa, het restaurant van het in juni geopende Mövenpick Hotel Den Haag Centrum. Parkeren kan onder het hotel. Het Zwitserse Mövenpick staat internationaal bekend om zijn culinaire aanbod en eigen wijnen, koffie en chocola. By NOA serveert gedurende de dag koffie en verandert richting de avond in een wijnbar. De inrichting van het restaurant doet denken aan een huiskamer. Diverse zitjes, tafels en lekker zittende stoelen. Een vriendelijke ontvangst door maître/restaurant manager Alex Nauta, die ons de hele maaltijd in de watten zou leggen. Ook Dimitri Kalaitzis, General Manager, kwam ons even gedag zeggen.

We kozen een tweetje uit en nadat er water was ingeschonken verscheen er een aperitief. Voor echtgenoot een Prosecco, voor mij - nadat ik hem eerst had mogen proeven - een Riesling 'Kung Fu Girl' 2017, Charles Smith Wines.

Alex bracht ons de kaarten. Ons menu was al door de chef vastgesteld, maar hij wilde ons een indruk geven. Voor een uitgebreid overzicht verwijs ik graag naar de website. Daar wordt ook duidelijk dat er in de Coffee & Wine Lounge bites geserveerd worden bij de maar liefst 60 open wijnen die By Noa schenkt! Alle wijnen worden daar ook genoemd, inclusief de prijzen per glas (vanaf 5€) en per fles(vanaf 26€).

Bij het aperitief kwam een uitgebreid broodplankje. Twee soorten brood, boter, paprikatapenade, olijfjes, kaasstengels en flesjes met olijfolie en balsamico kregen we. Allemaal zeer smakelijk.

Alex vertelde dat er regelmatig speciale avonden waren bij By Noa. Zo kent men steak tartare (signature dish van Mövenpick wereldwijd, maar elke chef heeft de vrijheid om het gerecht naar eigen inzicht te vervolmaken)-avonden voor een vastgestelde prijs inclusief een glas wijn. Ook kent men fruit de mer-avonden met prosecco en onbeperkt-champagne-avonden met oesters. Die worden via de website en de social media bekend gemaakt.

In het glas kwam een St. Antony, Nierstein Pinot Noir 2015. Op het bord buikspek, venkel, snijboon, aardappel, tomaat, dragon. Een perfect gegaard stuk buikspek kregen we, zeer smakelijk. Het buikspek lag op een luchtige aardappelmousseline, waarin ik af en toe iets sinaasappelachtigs meende te proeven, erg lekker! Verder kregen we rolletjes snijboon, venkel, wat partjes tomaat, wat jus van dragon met snijbonenreductie. Een lekker gerecht vond ik dit.

Bij het tweede gerecht kwam een glas Shiraz, Tarantino, Masseria Pietrosa 2017, die licht gekoeld was. Het gerecht was kalfstong met kalfswang, lardo di Colonnata, polenta, gevulde prei, chipjes van truffelaardappel, schuim van knolselderij en een jus met rode wijn en morilles. Ook dit was een goed gerecht. De kalfstong vond ik heerlijk, zeker in combinatie met het lardo. De polenta die eronder lag mag van mij iets hoger op smaak. De kalfswang was zeer mals en erg smaakvol. De morillejus voegde daaraan zeker iets toe. De gevulde prei en het schuim van knolselderij pasten goed bij de overige componenten. Ik vond dit, zoals gezegd, een prima gerecht.

Bij het dessert schonk Alex een glas Rustenberg, Stellenbosch Straw Wine 2018. Een mij onbekende wijn; eentje die ik ga onthouden. Het dessert werd door de chef, Bas Niehof, gepresenteerd. Kort gezegd ging het om een gedeconstrueerde worteltaart met ijs van walnoten (uiteraard van Mövenpick). Ook de worteltaart staat wereldwijd op de kaart bij Mövenpick, Een zeer kleurrijk geheel was het. Bereidingen van wortel natuurlijk, met zure suiker zijn er wortelsnoepjes gemaakt; verder spongecake met wortelsap, wortelspaghetti met suikerstroop met o.a. kaneel, kardemom etc., gemberkoekjes, roomkaas, roomboterpasta en shiso purper in de bakjes. Bijzonder lekker vond ik het en weer eens iets anders. Erg leuk gedaan.

By Noa kent een zeer uitgebreide koffiekaart, zie de website. Alex liet ons de keus uit drie, door Giraffe Coffee Roasters in Rotterdam geleverde, single origins. Die uit Brazilië is romig, chocolade-achtig en notig, die uit Ethiopië is bloemig met jasmijn en bergamot en die uit Indonesië is kruidig met sinaasappel, steranijs en zoethout. Ik koos voor Ethiopië en die vond ik lekker en apart. Bij de koffie, geserveerd op een plankje, lag ook nog een Mövenpick-chocolaatje.

Na afloop van de maaltijd liet Alex ons nog het winkeltje in de hal van het hotel zien, waar je de Mövenpick wijn, koffie en andere zaken kunt kopen. Ook liet hij ons de wijnbar annex koffielounge zien, waar we nog een koffie van hem kregen en nadat we hem uiteraard zeer bedankt hadden voor zijn tomeloze inzet en de fijne maaltijd verlieten we By Noa. Wat mij betreft een aanvulling op het Haagse culinaire gebeuren. Men slaagt erin, ondanks dat het een hotelrestaurant en wijnbar is, toch een huiskamergevoel te creëren en dat vind ik knap!

0 gedachtes over "By Noa in Den Haag"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl