DSC09382
DSC09382

FG Food Labs Rotterdam

Op 3 februari 2017 in Rotterdam, één ster.

FG Food Labs

Ons doel op deze zondagmiddag was FG Food Labs. Het was alweer enige tijd geleden dat ik bij FG was en ik besloot toen ik de heerlijk-aanbieding ( ALL-IN 6-gangenmenu met wow-effect voor slechts € 100,-!) zag, dat ik het toch nog wel een keertje wilde proberen. Overigens is het niet helemaal All-in, het aperitief valt er buiten. Voor verdere informatie over het restaurant verwijs ik graag naar de website

Een vriendelijke ontvangst door twee heren bij de deur, waar ook de garderobe is. Je komt binnen in een lange, wat kale hal en zo ongeveer in het midden is dan de deur naar het naastgelegen restaurant. Dat restaurant is een vrij diepe pijpenla, waarbij de open keuken is verlengd met een trompe l’oeil van een metrogang, geestig gevonden vind ik. Er staan allemaal hoge tafels, vrij dicht op elkaar en ook aan de bar staan hoge stoelen. Geestig detail dan weer is dat op de helft van de stoelen tussen de poten een plateautje gemaakt is waarop je je tas kwijt kunt. Erg prettig zitten de hoge stoelen overigens niet. Wij zijn vrij lang, dus uiteindelijk ga je erg leunen op de tafels. Maar goed, een kniesoor. Wij kregen een fijn tweetje langs de wand, vrijwel achterin, waardoor we heerlijk rustig zaten en weinig last hadden van buren’lawaai’, wat ik natuurlijk wel zo prettig vond. 

De uiterst vriendelijke jongeman die ons vrijwel de hele middag voorzag van eten en drinken bracht ons een aperitief. Voor echtgenoot een champagne, van Lallier hier en voor mij een gin/tonic, Ferdinand’s, waarbij wat sinaasappel zat. Aan tafel kwam er wat stikstof bij, wat zoals altijd een leuk effect geeft.

Op de marmeren tafel zonder linnen, maar wel met stoffen servet stonden al een schaaltje met een flesje olie, een blok Himalaya-zout met een nootmuskaatraspje erbij. Verder een geinig koffiemolentje, opgeklopte boter en in een houder krokant filodeeg met parmezaan, sesamzaad en roze peper.

Vrijwel direct kwam er een eerste hapje. Een vlinderoestertje met een vinaigrette van yuzu met haringkuit. Een zeer smakelijk oestertje, wat goed herkenbaar bleef ondanks de vinaigrette. 

Vervolgens kwam er een oude bekende, de canelé met mousse van eendenlever. Nu zijn we natuurlijk verwend bij Saint James in Bouliac die de lekkerste canelé ooit maakt, maar deze is ook prettig.

Broodjes werden rondgedeeld en dat bleef de hele middag zo, prettig.

In het glas kwam Stonehaven 2016, Noordhoek. Erbij een gerecht in tweeën. In een glaasje crème van cresson met gelei van kwartel wat geïnfuseerd is met dragon en kervel. Verder room van langoustine, croutons en fijngesneden bieslook. 

Op het omgekeerde glaasje een toastje met crumble van zwarte olijf, eendenleverparfait en fijngesneden bieslook. Het was de bedoeling te beginnen met wat in het glaasje zat en dat af te wisselen met een hapje van het toastje. Wat we uiteraard deden en we waren zeer prettig verrast door de heerlijke smaken. Prachtig in balans, heerlijk fris door de kervel en werkelijk een verrassing. En dat zien we graag.

Vervolgens kwam er een glas Gewurztraminer Tradition 2015, Paul Spannagel, Alsace. Een verrassende wijn. Erbij wederom een gerecht in tweeën. In een mooi glazen schaaltje op de ceviche manier gegaarde tonijn met een vinaigrette van yuzu en Japanse bereidingen van spicy tomato en mayonaise. Verder wat cress, krokante bleekselderij en een kroepoekje van tapioca met sepia. 

Erbij, gepresenteerd op een steen, een taco met tunatartaar en mangochutney.

Laat ik beginnen met de taco: die smaakte enorm naar taco. Bijzonder smakelijk vond ik hem.

De tonijn was botermals, erg mooi van smaak en zeer in balans. De combinatie van smaken deed het erg goed.

We gingen verder met Oz, ‘wooded’ Chardonnay 2015, Australië. 

Gepresenteerd op een donker bordje kregen we kabeljauw met scheermes en bereidingen van pastinaak (crème, geblancheerd en krokantjes) met erbij een aan tafel geschonken Tom ka kai-saus. Een heerlijke saus, zeer hoog op smaak, maar niet dusdanig hoog dat de kabeljauw erdoor wegviel. Die kabeljauw was perfect van garing en ook de pastinaakbereidingen bevielen me uitstekend. Een fijn gerecht dit.

In het glas kwam een rosé...Panéry 2015, Duché d’Uzès. We waren namelijk toe aan de Nitro-cocktail.

In een vijzel kregen we allereerst kruiden. Munt, dragon, dille, roze peper en citroenmelisse. Dat moesten we fijnvijzelen, waarna er stikstof bij geschonken werd. Op de substantie die toen overbleef kwam een quenelle yoghurtijs, waarop wat limoenrasp kwam. Het ijs moesten we toen met een lepel mengen met de kruiden die er onder lagen.

In een ander schaaltje kwam het warme deel van het gerecht. Dat bestond uit crème van bataat, bundelzwammen, kruidenolie, tofoe en schuim van knoflook. Het was de bedoeling zo ongeveer om en om een hap te nemen en hierdoor zou dan de mond helemaal schoon worden voor het volgende gerecht.

Met name het warme gedeelte van het gerecht was zeer hoog op smaak, bijzonder lekker en tot mijn verrassing paste de rosé er uitstekend bij. Het ijs bracht inderdaad op een prettige manier verfrissing. Erg leuk dit gerecht!

We waren toe aan de rode wijn. Dat werd een Siós, Cau del Gat 2013, een prettige wijn. Erbij het hoofdgerecht. Buikspek van het Livar varken, op lage temperatuur 48 uur gegaard. Erbij crème van bloemkool, gebakken bloemkool, pijnboompitten, Hollandaise saus, aardpeer, een krokantje met kerrie en jus van het varken. Op zich een goed gerecht. Het buikspek was zeer zacht, de groenten allemaal prettig van garing en goed van smaak. Ik begreep alleen de Hollandaisesaus niet helemaal, die viel nogal weg tegen het vlees en paste eigenlijk alleen maar bij de gebakken bloemkool. Maar goed, een kniesoor. 

Bij het dessert kwam een zeer bescheiden hoeveelheid Moscato d’Asti, Cascinetta Vietti 2015. Het dessert was zeer verrassend. Gepresenteerd op een mooi glazen bord kregen we drop met een vulling van banaan, een krokantje van venkel, sorbet van trekdrop en poeder en gel van dragon. Behalve dat het er prachtig uitzag, was de smaak ook een geweldig positieve verrassing. Vooral de combinatie van de drop met de banaan, maar zeker de combinatie van de sorbet van trekdrop met de dragon vond ik geweldig lekker. Absoluut een vondst en eentje om er in te houden. Ook de structuur van de sorbet was erg goed! 

Bij de goede espresso kwamen nog wat snoepjes. Ik herinner me een marshmallow met lavendel op een kleine bbq, een chocolaatje met banaan en kokos en een truffel met koffie. Stuk voor stuk lekker. Oh en ook het bekende stukje zuurstok van FG lag erbij.

Op het laatst verscheen er nog een glaasje met een slushpuppy van sinaasappel en framboos, die prettig fris was.

Na het betalen van de rekening verlieten we tevreden FG Foodlabs. Niet alle gerechten hadden voor ons het WOW-effect, maar er zaten voldoende positieve verrassingen bij. Ook de bediening vond ik prettig, voldoende kennis van zaken en voldoende attent. Een fijn adres voor een fijne maaltijd. 

 

0 gedachtes over "FG Food Labs Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl